C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Wijting met bloemkool en koffie
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

4 wijtingfilets van elk +- 120g
100g zout
2l water
olijfolie

Bloemkool

1 bloemkool
witte wijnazijn
olijfolie
100ml room
zout, naar smaak

Garnalenjus

250g grijze garnalen
scheut witte wijn
scheut water
1 ui, fijngesneden
1 stengel witte selder, fijngesneden
1 laurierblad
piment d' Espelette
boter

Afwerking

gevriesdroogde koffie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Bruno Timperman » portant un gilet de cuisine blanc.
Bruno Timperman
Préparation

Wijting

Maak een pekelbad met 50g zout per liter water. Laat de wijtingfilets 20 minuten pekelen in het bad. Dep vervolgens droog en besprenkel met olijfolie. Stoom de wijting gedurende 20 minuten in een stoomoven op 45°C of afhankelijk van de dikte 5 à 10 minuten in een stoommandje boven kokend water.

Bloemkool gemarineerd

Haal enkele roosjes van de bloemkool, halveer ze en snij in fijne schijfjes. Leg ze in ijswater, doe dit enkele uren voor het serveren zodat ze mooi opkrullen. Zwier de opgekrulde schijfjes vlak voor het serveren droog en laat ze even marineren in olijfolie en witte wijnazijn.

Bloemkoolcrème

Snij de rest van de bloemkool in stukken, kook gaar in gezouten water. Mix de gare bloemkool met de room tot een gladde crème. Breng op smaak met zout.

Garnalenjus

Pel de garnalen. Stoof de koppen en schalen aan in een klont boter, blus met een scheut witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg een scheut water, ui, selder, laurier en een snuifje piment d' Espelette toe. Laat even sudderen, passeer door een fijne zeef en kook in tot de gewenste smaak en dikte. Voeg een klontje boter toe en mix tot een luchtige saus.

Afwerking

Leg de wijting in een diep bord, lepel de crème van bloemkool erlangs en schik de handgepelde grijze garnalen er op. Plaats de gemarineerde bloemkoolschijfjes in mooie kransvorm. Schuim de garnalenjus nog even op en lepel die langs en tussen de bloemkoolkrans. Werk af met wat gevriesdroogde koffie.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van wijting op schilferijs

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Voir le plat
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Voir le plat
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat