L'heure du changement a sonné.

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Gevulde pijlinktvis
Encornets farcis aux poireaux servis dans une casserole
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Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Calmar

1 mooie grote pijlinktvis

Vulling pijlinktvis

150 g varkenskeelspek grof gemalen
150 g heek
100 g langoustinevlees
200 g melk
5 g verveine
20 g bieslook, gesnede
10 g dragon, gesneden
5 g grof zeezout

Prei

2 st prei
200 gr kombucha
40 g boerenboter

Finition

20 g bieslook, gesneden
10 g munt, gesneden
1 bot lente-ui, gesneden

Préparation

Calmar‍

De inktvis mooi schoonmaken en ontdoen van alle vliezen.

Vulling pijlinktvis

Infuseer de melk met de verveine en laat terug afkoelen.
Maak in de blender een farce van de melk, zeezout, heek en de tentakels van de inktvis. Mix tot dit een gladde massa is, voeg dan het keelspek toe en mix dit mee tot ook dit volledig is opgenomen. Snij het langoustinevlees grof en meng samen met de kruiden onder de farce. Vul met behulp van een spuitzak de tube van de pijlinktvis met de farce. Gaar de gevulde tube in een stoomoven op 80°C tot de kerntemperatuur van 60°C is bereikt. Net voor het opdienen de inktvis kort grillen met wat olijfolie.

Raccords‍

Snij de prei in blokjes van ongeveer 3 cm. Gaar ze kort in gezouten water en bak daarna in de boerenboter. Als beide zijden bruin zijn kan je de pan blussen met de kombucha en even laten uitkoken.

Werk het gerecht af met bieslook, munt en jonge lente-ui.

Photo : Levien Lockefeer

Photo de détail d'un calmar sur de la glace en écailles

Plats apparentés

3 morceaux de lasagne de calamars garnis d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte servis au milieu sur une assiette blanche.
Lasagne de calamars, chou pointu et chorizo
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Petits calmars servis à l'encre sur une assiette blanche
Calmar à l'encre
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Enveloppe noire avec calmar sur fond noir
Envelopper avec des flèches inkivs
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Langoustines et calmars
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tartare de veau aux calamars servi dans une assiette creuse bleu clair
Calmar et veau Holstein
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Calmar farci sur assiette noire avec salade et sauce de trempage
Calmar farci au porc Brasvar
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Calamars épicés avec sauce au gingembre et au poivre servis dans une assiette blanche oblongue
Calamars épicés avec sauce au gingembre et au poivre
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Calmar épicé grillé
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Sole de la mer du Nord au sésame, calamars et algues
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