C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Gevulde pijlinktvis
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pijlinktvis

1 mooie grote pijlinktvis

Vulling pijlinktvis

150 g varkenskeelspek grof gemalen
150 g heek
100 g langoustinevlees
200 g melk
5 g verveine
20 g bieslook, gesnede
10 g dragon, gesneden
5 g grof zeezout

Prei

2 st prei
200 gr kombucha
40 g boerenboter

Afwerking

20 g bieslook, gesneden
10 g munt, gesneden
1 bot lente-ui, gesneden

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Pieter Lonneville » avec un gilet de cuisine blanc.
Pieter Lonneville
Préparation

Pijlinktvis

De inktvis mooi schoonmaken en ontdoen van alle vliezen.

Vulling pijlinktvis

Infuseer de melk met de verveine en laat terug afkoelen.
Maak in de blender een farce van de melk, zeezout, heek en de tentakels van de inktvis. Mix tot dit een gladde massa is, voeg dan het keelspek toe en mix dit mee tot ook dit volledig is opgenomen. Snij het langoustinevlees grof en meng samen met de kruiden onder de farce. Vul met behulp van een spuitzak de tube van de pijlinktvis met de farce. Gaar de gevulde tube in een stoomoven op 80°C tot de kerntemperatuur van 60°C is bereikt. Net voor het opdienen de inktvis kort grillen met wat olijfolie.

Garnituren

Snij de prei in blokjes van ongeveer 3 cm. Gaar ze kort in gezouten water en bak daarna in de boerenboter. Als beide zijden bruin zijn kan je de pan blussen met de kombucha en even laten uitkoken.

Werk het gerecht af met bieslook, munt en jonge lente-ui.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van pijlinktvis op schilferijs

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Voir le plat
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Voir le plat
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat