C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met granny smith
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Granité

2 appels granny smith
100g verse peulen van erwten
35g suiker
100 ml water
8g ciderazijn

Escavèche

2 tongscharfilets
1 dl wijnazijn
1 dl witte wijn
1 tl mengeling peperbol, korianderzaad, venkelzaad

Muntyogurt

1 zure room
1 el yoghurt
5 blaadjes munt

Afwerking

1 granny smith
1 sjalot
klaverzuring
erwten (die uit de peulen zijn gehaald voor de granité)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Granité

Meng 200 ml sap van appels en 200 ml sap van verse erwtpeulen (gemaakt met een sapcentrifuge) met het water, suiker en ciderazijn. Zet in de diepvriezer, roer om het halfuur tot de juiste dikte is bereikt.

Tongschar

Breng wijnazijn, wijn, pepermengeling, koriander- en venkelzaad aan de kook. Giet warm over de tongscharfilets. Plaats in de koeling.

Muntyoghurt

Meng de zure room met yoghurt en fijngesneden munt.

Afwerking

Snij de sjalot in dunnen ringetjes. Kook de erwten 2 minuten in gezouten water, koel af in ijswater.
Snij dunne schijfjes van de granny smith. Leg hierop enkele stukjes van escavèche. Spuit er wat muntyoghurt op, werk af met de granité, klaverzuring, erwten en sjalot. Presenteer zoals op de foto of naar wens.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van tongschar op schilferijs

Plats connexes

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat