Tempura van zeekat
300 g tentakels van zeekat (sepia)
1 el tempurabloem
2 el water
limoen
Inktviskroepoek
380 g sepia, gekuist
50 g inkt
240 tapiocameel
700 g water
Zeekraal
100 g zeekraal
Rouille
120 g bouillabaisse
450 g aardappelen
27 g gekonfijte look
60 g eigeel
50 g olijfolie
225 g druivenpitolie
saffraan
cayennepeper
2 blaadjes basilicum
Zeekat
Maak de tentakels goed schoon, dep droog. Maak de tempuramengeling met de bloem en water. Haal de tentakels door de tempura, frituur krokant op 180°C, besprenkel met limoensap en zeste van limoen.
Inktviskroepoek
Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven van 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.
Zeekraal
Kook de zeekraal zeer kort in water, koel af in ijswater, snij in fijne stukjes.
Rouille
Kook de aardappelen gaar in de ingekookte vissoep, mix glad met de overige ingrediënten.
Afwerking
Schep een lepel rouille in een kommetje, bestrooi met stukjes zeekraal. Dip de krokant gebakken tentakels in het kommetje. Serveer de kroepoek erbij.
Foto: Heikki Verdurme