C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
steenbolk met boerenkool
Gebrande steenbolk met boerenkool gedresseerd op een aardkleurig rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Steenbolk

160g Steenbolkfilet met vel
peper en zout, naar smaak

Boerenkool

1 boerenkool
peper en zout, naar smaak
zonnebloemolie

Spitskoolcrème

1 spitskool
stukje gember
0,5dl zonnebloemolie
30g geroosterde amandelen

Saus

1 sjalot
125g champignons
1dl gevogeltebouillon
1 laurierblad
1dl room
1dl karnemelk

Verveine-olie

100g verveine
1l zonnebloemolie
10g spinazie

Afwerking

stuk mierikswortel

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Jan Audenaert » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Jan Audenaert
Préparation

Boerenkool

Snijd de boerenkool in kleine stukjes, kruid af met peper en zout, vermeng met zonnebloemolie en bak krokant in de oven op 130°C gedurende 14 minuten.

Crème van spitskool

Snijd de spitskool in stukken, bak gaar met de gember en draai glad in de blender. Mix de geroosterde amandelen grof.

Saus

Maak een reductie van sjalot, champignon en gevogeltebouillon, voeg de room en karnemelk toe en giet door een zeef.

Verveine olie

Verwarm de olie tot 80°C, giet over 80 g verveine en laat een nacht rusten. Zeef de olie en mix met de overige verveine en spinazie. Giet door een neteldoek.

Steenbolk

Bak de steenbolk kort aan, brand met een brander en kruid af. Schik alles op het bord, werk af met geraspte mierikswortel.

Bron: Culinaire Ambiance
Foto: Frank Croes

detailfoto van de staart van steenbolk op schilferijs

Plats connexes

Versez le tartare au butternut assaisonné sur une assiette blanche pendant qu'une main verse la sauce dans l'assiette.
Tartare de moue au butternut
Voir le plat
Steenbolk met open ravioli van knolselder met parelcouscous gedresseerd op een wit bord en een pannetje met saus erbij
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Voir le plat
Steenbolk met spelt en bisquesaus gedresseerd op een zwart bord.
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Voir le plat
Gepaneerde steenbolk met tartaarsaus geserveerd in een diep bord met daaronder een blauwe servet en een mesje ernaast.
Steenbolk met warme tartaarsaus
Voir le plat
Steenbolk in currysaus gedresseerd in een aardekleurig kommetje
Steenbolk met curry
Voir le plat
Gebakken steenbolk met risotto en butternut gedresseerd in een beige diep bord.
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Voir le plat
een kokertje met steenbolktartaar en een zwart dotje gefermenteerde komkommer gedresseerd op een gedroogde steenbolk
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Voir le plat
Steenbolk met knolselder gedresseerd in een diep wit bord gedresseerd
Steenbolk met knolselder no waste
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Steenbolkfilet gedresseerd op een rondje met pastinaakpuree en saus van beenmerg afgewerkt met groene kruiden
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk
Voir le plat
Brandade van steenbolk met een spiegelei gedresseerd in een metalen kommetje op een houten dienblad
Brandade van steenbolk met haringeitjes
Voir le plat