C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Schelvis met dille
Mousse van schelvis op een toast van dille gedresseerd op gemarmerde stenen.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Schelvis

320 g schelvis
13 g citroensap
320 g gevogeltebouillon
1 mespunt cayenne
380 g opgeklopte room
2 blaadjes gelatine

Toast van spongecake met dille

10 g halzenotenolie
80 g dille
150 g water
125 g eiwit
80 g dooier
80 g bloem
80 g zusto (suikervervanger)

Dillecrème

2 el dille, gehakt
2 handenvol spinazie
3 el druivenpitolie
2 eiwitten
verse dille
zeste van gekonfijte citroen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Michael Vrijmoed » avec un gilet de cuisine blanc.
Michael Vrijmoed
Préparation

Schelvis

Mix de schelvis glad met de gevolgeltebouillon, cayenne en citroensap, los de geweekte gelatine op in wat warme gevogeltebouillon en voeg toe, spatel er de halfopgeklopte room door. Laat opstijven in de koelkast.

Spongecake

Mix alle ingrediënten glad, doe in een drukfles met 3 gaspatronen, spuit een plastic beker 2/3 vol, zet 30 seconden in de microgolfoven (500 W). Laat afkoelen, zet in de diepvriezer. Snij de cake in plakjes, droog ze krokant in de oven op 80°C.

Dillecrème

Kook de spinazie met de dille kort op in hevig kokend water. Koel af in ijswater, laat uitlekken. Mix glad met de overige ingrediënten. Werk af met verse dille en zeste van gekonfijte citroen.

Afwerking

Beleg de krokante cake met de schelvismousse en dillecrème, werk af met pluksels van verse dille.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van het oog van een schelvis

Plats connexes

Schelvis met daarbij aardappel en groene kruiden, gedresseerd op een wit rond bord met donkere achtergrond
Schelvis met aardappel en groene kruiden
Voir le plat
Schelvis met tomaytencoulis en artisjok in een zwarte, ronde ovenschaal gedresseerd.
Schelvis met tomatencoulis, artisjok en kappers
Voir le plat
gemarineerde schelvis met salade van radijs en een groene jus gedresseerd in een rood kommetje
Gemarineerde schelvis met salade van radijs en mierikswortelmayo
Voir le plat