C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met aardappel en kaviaar
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tongschar

4 tongscharren, gefileerd
peper en zout, naar smaak

Garnituren

400g lamsoor
witte wijnazijn
1 dikke polderaardappel
peper en zout, naar smaak
boter

Jus van wodka

20cl wodka
1 grote sjalot
3cl visbouillon
1 dl room
sap van 1/2 citroen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

Belgische kaviaar

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Bart Desmidt » avec un gilet de cuisine blanc.
Bart Desmidt
Préparation

Tongschar

Kruid de tongschar met peper en zout, stoom in 2 minuten gaar.

Groenten

Stoof de lamsoren kort met boter, blus met wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Snij de aardappel in schijfjes, pekel ze in water met zout (60 g/l) gedurende 24 uur. Stoom de schijfjes gaar met boter.

Saus

Breng de wodka, visbouillon en sjalot aan de kook, laat goed doorkoken. Werk de saus af met room en citroensap, kruid met peper en zout mix op.

Afwerking

Schik de gestoomde tongschar in een diep bord, leg er de lamsoren en de aardappelschijfjes op. Werk af met de saus en een quenelle van Belgische kaviaar.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van tongschar op schilferijs met visnet

Plats connexes

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat