
Semelle de citron
4 tongscharren, gefileerd
peper en zout, naar smaak
Garnitures
400g lamsoor
witte wijnazijn
1 dikke polderaardappel
peper en zout, naar smaak
boter
Jus van wodka
20cl wodka
1 grote sjalot
3cl visbouillon
1 dl room
sap van 1/2 citroen
peper en zout, naar smaak
Finition
Belgische kaviaar

Tongschar
Kruid de tongschar met peper en zout, stoom in 2 minuten gaar.
Légumes
Stoof de lamsoren kort met boter, blus met wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Snij de aardappel in schijfjes, pekel ze in water met zout (60 g/l) gedurende 24 uur. Stoom de schijfjes gaar met boter.
Sauce
Breng de wodka, visbouillon en sjalot aan de kook, laat goed doorkoken. Werk de saus af met room en citroensap, kruid met peper en zout mix op.
Finition
Schik de gestoomde tongschar in een diep bord, leg er de lamsoren en de aardappelschijfjes op. Werk af met de saus en een quenelle van Belgische kaviaar.
Photo : Heikki Verdurme

Plats apparentés







