C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met courgette en tomaat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tongschar

4 tongscharren, gefileerd
boter
peper en zout, naar smaak

Courgette en tomaat

2 courgettes
4 kerstomaatjes
olijfolie
1 teentje look
tijm
peper en zout, naar smaak

Marinade

50g water
50g suiker
30g keukenazijn
1 piment

Ricotta

Ricottabolletjes
gele pastabloem

Saus

3dl visbouillon
2 grote sjalotten
2 stengels selderij
1dl melk
50g goede boter
enkele blaadjes salie
1/4 teentje look
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Bart Desmidt » avec un gilet de cuisine blanc.
Bart Desmidt
Préparation

Tongschar

Kruid de tongschar met peper en zout, bak in weinig boter.

Courgette en tomaat

Maak een marinade van het water, suiker, azijn en piment. Snij met de mandoline of dunschiller enkele slierten van de eerste courgette (let op dat je geen pitjes meehebt.) Laat de slierten even trekken in de marinade en rol op. Snij een aantal schijfjes van de tweede courgette. Laat ook die marineren. Ontvel de kerstomaatjes en laat eveneens marineren. Snij van de rest van de courgettes de buitenkanten weg, snij het vruchtvlees fijn, stoof aan in olijfolie met weinig look, tijm en peper en zout. Mix met een staafmixer tot een crème.

Ricotta

Wentel de ricottabolletjes door de gele pastabloem, leg ze 24 uur in de koelkast. Stoom ze enkele minuten voor het serveren.

Saus

Snij 1 sjalot en de selderij fijn. Breng de visbouillon aan de kook met de sjalot en selderij, laat goed opkoken. Voeg de melk toe. Laat de boter bruin worden (niet aanbranden) en stoof er de salie, look en fijngesneden sjalot in aan. Voeg toe aan de bouillon. Mix de bouillon op met een staafmixer en passeer door een zeefje. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Leg een stukje tongschar op het bord. Schik er de overige ingrediënten rond, zoals op de foto. Mix de saus schuimig met een staafmixer, lepel op het bord.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van tongschar op schilferijs.

Plats connexes

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat