C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Griet met bloemkool en hazelnoot
Gebakken griet met bloemkool en hazelnoot gedresseerd in een zwart diep bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Griet

1 griet van 1,5 kg
olijfolie

Bloemkool

1 bloemkool
1 aardappel (bintje)
20 cl volle melk

Hazelnoot

50 g witte hazelnoten
1 dl hazelnotenolie
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Philippe Meyers » portant un gilet de cuisine blanc
Philippe Meyers
Préparation

Griet

Maak de griet schoon, fileer, verwijder het vel, bewaar koel.

Bloemkool

Was de bloemkool, hou enkele roosjes apart voor de versiering. Kook de rest van de bloemkool met de aardappel een 20-tal minuten. Mix de bloemkool met melk tot een mousse, kruid naar smaak. Snij het opzijgehouden roosje in fijne plakjes, dompel in ijswater.

Hazelnoten

Verwarm de oven voor tot 180°C, rooster de hazelnoten 10 minuten, mix tot poeder en meng met de hazelnotenolie, peper en zout.

Griet

Kleur de grietfiles goed aan in hete olijfolie in een antiaanbakpan, gaar 3 minuten verder in de oven. Laat rusten.

Afwerking

Breng op het bord puntjes bloemkoolmousse aan, leg de visfilet op het bord, besprenkel met hazelnotenolie, werk af met een kruid.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de staart van griet op schilferijs

Plats connexes

gebakken griet gedresseerd op geprakte aardappel met ratatouille op een wit bord
Griet met citroenaardappel en ratatouille
Voir le plat
Griet op de graat gebakken met een citroenschijfje en een kommetje met tomatensalade
Griet op de graat met tomatensalade
Voir le plat
Grietmoot met gewokte tarwe en paksoi gedresseerd in een bruin kommetje
Gegrilde grietmoot met gewokte tarwekorrels
Voir le plat
Asperges met griet en krokante korst, erwtjes en mousselineaardappel gedresseerd op een wit bord
Griet met korst van rouille en broodkruim, asperges, erwtjes en mousselineaardappel
Voir le plat
Griet met daarop aardpeer, bloemkool en chorizo gedresseerd op een wit rond bord
Gemarineerde griet met aardpeer, bloemkool en chorizo
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat