
Griet
1 griet van 1,5 kg
olijfolie
Bloemkool
1 bloemkool
1 aardappel (bintje)
20 cl volle melk
Hazelnoot
50 g witte hazelnoten
1 dl hazelnotenolie
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Griet
Maak de griet schoon, fileer, verwijder het vel, bewaar koel.
Chou-fleur
Was de bloemkool, hou enkele roosjes apart voor de versiering. Kook de rest van de bloemkool met de aardappel een 20-tal minuten. Mix de bloemkool met melk tot een mousse, kruid naar smaak. Snij het opzijgehouden roosje in fijne plakjes, dompel in ijswater.
Hazelnoten
Verwarm de oven voor tot 180°C, rooster de hazelnoten 10 minuten, mix tot poeder en meng met de hazelnotenolie, peper en zout.
Griet
Kleur de grietfiles goed aan in hete olijfolie in een antiaanbakpan, gaar 3 minuten verder in de oven. Laat rusten.
Finition
Breng op het bord puntjes bloemkoolmousse aan, leg de visfilet op het bord, besprenkel met hazelnotenolie, werk af met een kruid.
Photo : Heikki Verdurme

Plats apparentés
%20(1)%20(1)%20(1).jpg)




