Steenbolkbrandade

Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Brandade
2 grote steenbolkfilets, in stukjes gesneden
5 grote aardappelen (bintje)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
dragon, fijngesneden
100 ml witte wijn
100 ml zure room
Finition
1 el haringkaviaar
4 eieren
groene kruiden
zout, naar smaak
Chercheur :

Michael Yates
Préparation
Brandade
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Voeg de witte wijn toe en leg de stukjes vis op de aardappelen. Door de warmte van de aardappelen zal de vis garen. Voeg, als de vis gaar is, de zure room, fijngesneden look, dragon en peterselie toe. Plet alles tot een mooie brandade (puree). Er mogen zeker nog wat stukken inzitten.
Finition
Breng op smaak met zout en werk af met een lepeltje haringkaviaar, een mooi spiegelei en nog wat groene kruiden.
Photo : Frank Croes

Plats apparentés

Tartare de sole à la noix de muscade

Sole de roche au céleri-rave et au couscous perlé

Sole de roche au céleri-rave sans déchets

Sole au four avec purée de panais, jambon ganda et beurre blanc d'os de marque

Sole de roche rôtie avec chou frisé, babeurre et gingembre

Capelan avec risotto brièvement cuit de champignons de châtaigne et de butternut

Capelan au curry

Sole de roche avec sauce tartare piquante

Tartare de billes de pierre et concombre fermenté

Steenbolk aux asperges, à la salicorne, à la mousseline et aux crevettes décortiquées à la main

Sole de roche avec sauce bisque, épeautre et mozzarella fumée