Steenbolkbrandade
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Brandade
2 grote steenbolkfilets, in stukjes gesneden
5 grote aardappelen (bintje)
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peterselie, fijngesneden
dragon, fijngesneden
100 ml witte wijn
100 ml zure room
Afwerking
1 el haringkaviaar
4 eieren
groene kruiden
zout, naar smaak
Chercheur :
Michael Yates
Préparation
Brandade
Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Voeg de witte wijn toe en leg de stukjes vis op de aardappelen. Door de warmte van de aardappelen zal de vis garen. Voeg, als de vis gaar is, de zure room, fijngesneden look, dragon en peterselie toe. Plet alles tot een mooie brandade (puree). Er mogen zeker nog wat stukken inzitten.
Afwerking
Breng op smaak met zout en werk af met een lepeltje haringkaviaar, een mooi spiegelei en nog wat groene kruiden.
Foto: Frank Croes
Plats connexes
Tartare de moue au butternut
Steenbolk met knolselder en parelcouscous
Steenbolk met bisquesaus, spelt en gerookte mozarella
Steenbolk met warme tartaarsaus
Steenbolk met curry
Steenbolk met kort gebakken risotto van kastanjezwam en butternut
Steenbolktartaar en gefermenteerde komkommer
Steenbolk met knolselder no waste
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Gebrande steenbolk met boerenkool, karnemelk en gember
Gebakken steenbolk met pastinaakpuree, gandaham en beurre blanc van beenmerk