C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Wijting met karnemelkstampers
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

600 g wijtingfilet zonder vel
peper en zout, naar smaak

Karnemelkstampers

750 g bintjes
250 ml karnemelk
peper en zout, naar smaak

Garnalenjus

500 g ongepelde garnalen
1 ui, grofgesneden
1 stengel selder, grofgesneden
1 tl tomatenpuree
500 ml water
boter

Gepocheerd ei

4 eieren
100 ml azijn

Afwerking

kervel

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Tom Van der Eecken » portant un gilet de cuisine blanc.
Tom Van der Eecken
Préparation

Karnemelkstampers

Kook de aardappel gaar in gezouten water, pureer de aardappelen en voeg de karnemelk toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalenjus

Pel de garnalen en bewaar ze in de koelkast. Stoof de koppen en schalen aan in een klontje boter. Voeg de ui, selder en tomatenpuree toe. Laat dit eventjes bakken en voeg dan 500ml water toe. Laat voor de helft inkoken. Passeer de saus door een fijne zeef en monteer de saus met een klontje boter.

Wijting

Portioneer de wijting in kleine stukken en bak ze in een pan met een klontje goede boter. Breng op smaak met peper en zout.

Gepocheerd ei

Open de eieren in 4 afzonderlijke koffietassen. Zet een potje water op het vuur en voeg daaraan 100ml azijn toe. Wanneer het water net onder het kookpunt is maak je een draaikolk in het water en voeg je voorzichtig één voor één de eieren toe in het midden van de zeer traag draaiende kolk. Na ongeveer 3 minuten haal je de eieren er voorzichtig uit.

Afwerking

Doe wat puree in het midden van het bord. Maak een kuiltje in de puree en leg daar het gepocheerde ei in. Schik er de wijting rond en voeg enkele lepeltjes saus toe. Werk af met enkele garnalen en een takje kervel.

Foto: Frank Croes

detailfoto van de huid van wijting

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Voir le plat
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Voir le plat
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat