C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
pladijs met tomatensalsa
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pladijs

600 g pladijsfilets
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Salsa van tomaat en venkel

1 venkel
4 ontvelde tomaten
2 el kappertjes
zeste van 1 citroen
peper en zout, naar smaak

Peterselie olie

100 ml zonnebloemolie
20 g platte peterselie
peper en zout, naar smaak

Afwerking

120 g handgepelde garnalen
basilicumblaadjes (bij voorkeur Griekse)

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Jo Grooters » avec les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Jo Grootaers
Préparation

Pladijs

Kruid de pladijsfilets met peper, zout en olijfolie. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Plooi de pladijsfilets dubbel en leg deze in de ovenschaal.

Peterselie olie

Warm de zonnebloemolie zachtjes op tot +- 70°C en voeg daar de platte peterselie aan toe. Mix goed en passeer door een fijne zeef.

Salsa van tomaat en venkel

Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes. Snijd de venkel in blokjes en kook deze kort gedurende 1 min. in gezouten water. Laat schrikken in ijswater om de garing te stoppen. Giet daarna af en laat even uitlekken. Meng de tomaten met de venkelblokjes en voeg de kappers en zeste van 1 citroen toe. Kruid af met peper, zout en een goede scheut olie van platte peterselie.

Afwerking

Besprenkel de pladijsfilets met wat olijfolie en gaar ze in een voorverwarmde oven van 150° C gedurende een 6 à 7 -tal minuten totdat de vis mooi sappig en gaar is. Haal uit de ovenschaal en dresseer op de borden. Warm de salsa van tomaat zachtjes op zonder er te veel in te mengen zodat de tomaat heel blijft. Schep de salsa over de pladijs en werk af met handgepelde grijze garnalen en enkele blaadjes (Griekse)basilicum.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de staart van pladijs op schilferijs met visnet

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
Pladijs met wortel en pompoen gedresseerd op een wit rond bord.
Pladijs met pompoen en wortel
Voir le plat
Gebakken pladijs met bloemkool en zwarte look gedresseerd op een beige rond bord
Pladijs met bloemkool en zwarte look
Voir le plat
Pladijs met gegrilde mango in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met leche de tigre en gegrilde mango
Voir le plat
Pladijs met pesto gedresseerd op blaadjes van warmoes
Pladijs met warmoes en pesto
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Pladijs met kokkels en courgette gedresseerd in een wit diep bord.
Pladijs met venkel, kokkels, scheermessen en courgette
Voir le plat
Pladijs met artisjok en kokkels met saus van vin jaune gedresseerd in een wit rond bord.
Pladijs met artisjok, vin jaune en kokkels
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Pladijs met Mexicaanse garnituren gedresseerd in een gegrilde maistortilla
Maistortilla met pladijs
Voir le plat
Gepaneerde pladijs met komkommersalade gedresseerd op een rond bord
Pladijs met Aziatische komkommersalade
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat