L'heure du changement a sonné.

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Sole de Douvres aux asperges et aux fèves
Filet de sole aux asperges blanches et à la crème de fèves, servi dans une assiette ronde noire.
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Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Semelle de citron

8 kleine tongscharfilets, opgerold
boter

Garnitures

8 dikke witte asperges
100g zout
boter
100g tuinbonen
klaverzuring

Sauce‍

1 sjalot
2 teentjes look
1 el tomatenpuree
1 el harissa
100 ml visfumet
15 cl droge sherry
30 g koude boter
sap van 1 citroen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de "Dimitry Lysens" portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Tongschar‍

Leg de tongscharrolletjes in een beboterde ovenschaal, gaar 15 minuten in een oven van 120°C. Laat minstens 5 minuten rusten op een warme plaats.

Raccords‍

Schil de asperges, snij ze in lange linten. Maak een pekel van 100 g zout en 1 l water, laat de linten hierin 8 minuten weken. Spoel zorgvuldig af, warm op in wat boter. Haal de tuinbonen uit de peul, kook ze 2 minuten in gezouten water, laat afkoelen in ijswater.

Sauce‍

Snij de sjalot en look grof, stoof aan in wat boter. Voeg de tomatenpuree en harissa toe, laat even meestoven. Blus met sherry, bevochtig met visfumet. Laat 30 minuten rustig inkoken tot de helft. Zeef en mix schuimig met 30 g koude boter, werk af met het citroensap.

Finition

Dresseer de tongschar in het bord, leg er de asperges, tuinbonen en klaverzuring op. Werk af met de saus.

Photo : Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van tongschar op schilferijs

Plats apparentés

trois rouleaux de sole au citron dugléré sur une assiette blanche à fond noir
Sole Dugléré
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Filet de thon à la tomate et au chou-rave avec une huile d'herbes vertes servi sur une assiette blanche sur fond noir
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Sole de Douvres avec cannelloni fourré à la piperade et au fenouil, servie sur une assiette légère à fond noir
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Sole de Douvres aux poireaux et au bouillon de crevettes grises
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Escavèche de limande sole servie dans une pomme granny smith.
Escavèche de sole au citron et granny smith
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Sole de Douvres aux aubergines et au madère servie sur une assiette blanche
Sole de Douvres à l'aubergine et au madère
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Sole de Douvres à la courgette et à la tomate servie sur une assiette blanche.
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