C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Tongschar met asperge en tuinbonen
Tongschar met slierten witte asperge en crème van tuinbonen gedresseerd op een zwart rond bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Tongschar

8 kleine tongscharfilets, opgerold
boter

Garnituren

8 dikke witte asperges
100g zout
boter
100g tuinbonen
klaverzuring

Saus

1 sjalot
2 teentjes look
1 el tomatenpuree
1 el harissa
100 ml visfumet
15 cl droge sherry
30 g koude boter
sap van 1 citroen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Tongschar

Leg de tongscharrolletjes in een beboterde ovenschaal, gaar 15 minuten in een oven van 120°C. Laat minstens 5 minuten rusten op een warme plaats.

Garnituren

Schil de asperges, snij ze in lange linten. Maak een pekel van 100 g zout en 1 l water, laat de linten hierin 8 minuten weken. Spoel zorgvuldig af, warm op in wat boter. Haal de tuinbonen uit de peul, kook ze 2 minuten in gezouten water, laat afkoelen in ijswater.

Saus

Snij de sjalot en look grof, stoof aan in wat boter. Voeg de tomatenpuree en harissa toe, laat even meestoven. Blus met sherry, bevochtig met visfumet. Laat 30 minuten rustig inkoken tot de helft. Zeef en mix schuimig met 30 g koude boter, werk af met het citroensap.

Afwerking

Dresseer de tongschar in het bord, leg er de asperges, tuinbonen en klaverzuring op. Werk af met de saus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van tongschar op schilferijs

Plats connexes

drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
tongschar met een sliert van aardappel en kaviaar gedresseerd in een wit bord
Tongschar met aardappel, wodka en kaviaar
Voir le plat
Tongschar met courgette en tomaat gedresseerd op een wit bord.
Tongschar met courgette, tomaat en salie
Voir le plat
Tongschar met een canneloni gevuld met piperade en venkel gedresseerd op een licht bord met zwarte achtergrond
Tongschar met piperade en venkel
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Tonschar met aubergine en Madeira gedresseerd op een wit bord
Tongschar met aubergine en Madeira
Voir le plat
Tonscharfilet met tomaat en koolrabi en een groene kruidenolie op een wit bord gedresseerd met zwarte achtergrond
Tongschar met tomaat
Voir le plat
Escavèche van tongschar gedresseerd in een granny smith appel.
Escavèche van tongschar met granny smith
Voir le plat