C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
zeekat met inktnoedels
Zwarte noedels met witte zeekatreepjes gedresseerd in een beige bord met stenen kannetje met daarin de bouillon.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeekat

1 grote zeekat

Noedels

100 g aardappelzetmeel
200 g rijstmeel
200 g tapiocameel
4 g zout
12 g maisolie
16 g inktvis inkt
350 g water

Bouillon
3 stuks gerookte makreel
750 g kippenfond
250 g water
1 limoen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

50 g sojascheut
1 lente ui
4 el gojibes

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.
Huibrecht Berends
Préparation

Zeekat

Gaar de zeekat in vacuüm in een bad van 52°C gedurende 2 uur. Snij op fijne linten als bandnoedel.

Noedel

Meng het aardappelzetmeel, rijstmeel, tapiocameel en zout in een keukenrobot. Los de inktvis inkt op in water terwijl je deze verwarmt tot 85°C. Voeg maisolie toe aan de keukenrobot. Laat mengen en voeg langzaam het opgewarmde water met inkt toe. Laat 3 minuten draaien tot alles een mooie massa is geworden. Laat dan het deeg 10 minuten rusten. Laat nog eens 3 minuten draaien en 10 minuten rusten. Laat tot slot nog een laatste keer 3 minuten draaien.
Voeg toe aan extruder met bandnoedel opzet. Snijd op circa 20 cm lengte. Stoom gaar gedurende 20 minuten.

Bouillon

Droog de makreel een nacht in de oven op 80°C. Breng kippenfond en water aan de kook en voeg de gedroogde makreel toe. Laat gedurende 1 uur zacht trekken. Passeer door een zeef en smaak af met pepe,r zout en limoensap.

Afwerking

Laat goijbessen wellen in wat warm water. Leg de zeekat ‘noedels’ en de bandnoedel naast elkaar in het bord, mogelijks in spiraal zoals op de foto. Snijd lente ui in leg op ijswater zodat ze opkrullen. Maak een boeketje van sojascheutjes en lente ui. Plaats in de midden. Verdeelde de gewelde gojibes over de noedels. Serveer de bouillon apart en schenk uit aan tafel.

Foto: Levien Lockefeer

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.