C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Garnalen, groentetaart en fetakaas
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Grijze garnaal

250g handgepelde garnalen (+/- 800g ongepelde garnalen)
een 10-tal garnalenkopjes

Compote

10 tomaten
1 sjalot
peper en zout, naar smaak

Groentetaart

1 groene courgette
1 gele courgette
2 groene tomaten
2 gele tomaten
200g Klemkerke fetakaas
1/2dl olijfolie
Provençaalse kruiden
1 teentje look, geplet
peper en zout, naar smaak

Peterseliecoulis

1 bosje platte peterselie
1/2dl olijfolie

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Stijn Bauwens » avec un gilet de cuisine blanc.
Stijn Bauwens
Préparation

Garnalenkopjes

Frituur de garnalenkopjes een 2-tal minuten op 170°C in arachideolie.

Compote van tomaten

Pel de tomaten, verwijder de zaadjes, hak in grove stukken. Stoof de sjalot, bedek met tomaat. Laat 2 uren lichtjes sudderen tot het vocht is verdampt. Breng op smaak.

Groentetaart

Vul een patévorm met verschillende lagen van de groenten (courgette en tomatenschijfjes), leg tussen elke laag fetakaas, kruid telkens met peper zout, look en Provençaalse kruiden. Bak zo’n 45 minuten in de oven op 160°C. Laat de taart omgekeerd afkoelen.

Peterseliecoulis

Kook de peterselie met steeltjes, 2 minuten in gezouten water, koel af in ijswater, mix met olijfolie.

Afwerking

Snij strookjes van de groentetaart, werk af met de tomatencompote en minibasilicum, schik naar wens, werk af met de handgepelde garnalen, peterseliecoulis en gefrituurde garnalenkopjes.

Foto: Heikki Verdurme

twee handen gevuld met grijze garnalen

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat