Zeebarbeel
4 zeebarbeel filets
olijfiolie
Venkel
1 venkel
olijfolie
druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak
Antiboise
8 olijven, fijngesneden
1el kappertjes, fijngesneden
enkele blaadjes basilicum, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
bieslook fijngesneden
2 tomaten
100 g olijfolie
30 g druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak
Zeebarbeel
Fileer de zeebarbeel en ontgraat ze (of laat dit doen door je visboer). Bak de filets enkele minuten op de velkant in een pan met wat olijfolie. Draai daarna nog een minuutje om tot de vis volledig gaar is.
Venkel
Snij de venkel in fijne julienne en leg deze 15 min op ijswater. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Kruid het venkelslaatje af met een beetje olijfolie, druivenazijn, peper en zout.
Antiboise
Snij de tomaten in vier en haal de pitjes eruit. Snij daarna in blokjes. Doe de olijfolie in een pannetje en warm een beetje op. Voeg de druivenazijn toe. Voeg daarna de bieslook, sjalot, basilicum, kappertjes, olijven en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Dresseer naar keuze.