C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeel filets
olijfiolie

Venkel

1 venkel
olijfolie
druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak

Antiboise

8 olijven, fijngesneden
1el kappertjes, fijngesneden
enkele blaadjes basilicum, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
bieslook fijngesneden
2 tomaten
100 g olijfolie
30 g druivenpitazijn
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Broes Tavernier » avec gilet de cuisine blanc.
Broes Tavernier
Préparation

Zeebarbeel

Fileer de zeebarbeel en ontgraat ze (of laat dit doen door je visboer). Bak de filets enkele minuten op de velkant in een pan met wat olijfolie. Draai daarna nog een minuutje om tot de vis volledig gaar is.

Venkel

Snij de venkel in fijne julienne en leg deze 15 min op ijswater. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier. Kruid het venkelslaatje af met een beetje olijfolie, druivenazijn, peper en zout.

Antiboise

Snij de tomaten in vier en haal de pitjes eruit. Snij daarna in blokjes. Doe de olijfolie in een pannetje en warm een beetje op. Voeg de druivenazijn toe. Voeg daarna de bieslook, sjalot, basilicum, kappertjes, olijven en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Dresseer naar keuze.

Detailfoto van zeebarbeel op schilferijs

Plats connexes

zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Voir le plat
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Voir le plat
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Voir le plat
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Voir le plat