Schelvis
4 stukjes schelvis met vel (+- 150 gr per stuk)
peper en zout, naar smaak
Tomatencoulis
2 dl coulis van tomaten (dit mag een goede kwaliteit zijn uit blik)
1 teentje look, gepeld en in schijfjes gesneden
2 lente-ui, in fijne schijfjes gesneden
8 tal kleine ingelegde artisjokjes, in vier stukken gesneden
Handvol kleine basilicumblaadjes
Olijfolie
20 gram zwarte olijven (bij voorkeur Taggiasche olijfjes)
10-tal kappertjes van goede kwaliteit
peper en zout, naar smaak
Schelvis en tomatencoulis
Beleg een ovenschaal met de tomatencoulis en leg er de stukken schelvis op. Kruid de stukken schelvis met peper en zout. Voeg de fijngesneden look, de lente-ui, artisjok, kappers en olijven toe en werk af met wat olijfolie. Plaats een deksel op de ovenschaal of dek af met aluminium folie. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 16 minuten. Controleer of de vis gaar is. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Tips: Serveer het gerecht met parelpasta of natuur gekookte krieltjes. Brand het vel van de schelvis met een gasbrandertje vooraleer het in de ovenschaal te leggen voor meer smaak.
Foto: Levien Lockefeer