Pesto
flinke bussel basilicum (± 150 g)
4 el pijnboompitten
2 teentjes look
20 el olijfolie
2 kl zout
2 kl peper
2 el oude boerenkaas
Warmoes
2 flinke handen warmoes
4 teentjes look
4 el appelciderazijn
arachideolie of druivenpitolie
klontje roomboter
Pladijs
4 pladijsfilets
tarwebloem
olijfolie
Pesto
Snijd of breek de oude boerenkaas in stukjes. Doe de kaas, de basilicum, de pijnboompitten, de gepelde look en de olijfolie met zout en peper in een blender en mix kort tot een pesto met nog een beetje structuur.
Warmoes
Snijd de warmoes en de look fijn. Bak op een hoog vuur in arachideolie of druivenpitolie en blus met een scheutje appelciderazijn. Werk af met een klontje roomboter.
Pladijs
Wentel de pladijsfilet door de tarwebloem en bak goudbruin in een antikleefpan.
Afwerking
Serveer de pladijs op een bedje van warmoes, overgoten met de pesto.
Foto: Frank Croes