Groenten
100 g erwten (vers of diepvries)
4 stuks lente-ui
100 g fijne prinsessenbonen
Kappertjesolie
8 g kappertjes
15 cl extra vierge olijfolie
1 teentje look
handvol bladpeterselie
peper en zeezout, naar smaak
Puree
1 kg polderaardappelen
boter
peper enzeetzout, naar smaak
Kalfsjus
15 cl kalfsjus
Zeetong
4 zeetongfilets (± 350 g stuk)
8 g boter
Afwerking
10 appelkappers
rode-bietenscheuten
Groenten
Breng een kom gezouten water aan de kook en blancheer de erwten en de prinsessenbonen apart tot ze beetgaar zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
Kappertjesolie
Mix de kappertjes samen met de olijfolie, de look en de bladpeterselie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zeezout.
Puree
Kook de aardappel gaar in gezouten water en stamp ze tot een grove puree. Voeg tenslotte de boter toe en kruid af met zeezout en peper.
Saus
Breng de kalfsjus aan de kook en laat inkoken tot een glad sausje.
Zeetong
Laat de boter bruin worden in een antikleefpan en bak de tongen gedurende 4 minuten per kant. Kruid elke kant met peper en zeezout.
Afwerking
Plaats een lepel puree op het bord en plaats er de tongfilets op. Dresseer de groenten langsheen de vis. Werk af met de kappertjesolie, kalfsjus, enkele appelkappers en de scheuten.
Foto: Frank Croes