C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
heek met erwtenpuree
Gebakken heek met erwtenpuree afgewerkt met krokant spek gedresseerd op een wit rond gekarteld bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Heek

4 heekfilets met vel van 120 g per stuk
50 g bloem
peper en zout, naar smaak
een klontje boter

Erwtenpuree

500 g diepvrieserwten
1 teentje knoflook
20 g verse munt
peper en zout, naar smaak

Krokant spek

200 g gerookt spek, in fijne blokjes

Kruidenboter

100 g zachte boter, op kamertemperatuur
10 g verse dragon, fijngesneden
10 g verse bieslook, fijngesneden
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Jo Lemmens portant un gilet de cuisine blanc.
Jo Lemmens
Préparation

Kruidenboter

Plet de boter met een vork en voeg er de dragon en bieslook aan toe. Kruid af met peper en zout. Maak een rollade van de boter en laat uitharden in de frigo.

Erwtenpuree

Kook de erwten 7 minuten in gezouten water, koel in ijswater en giet af. Doe de erwten in de blender samen met het teentje knoflook en de munt en mix fijn. Als de massa te stijf wordt, voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Krokant spek

Bak de spekblokjes zeer krokant op een middelhoog vuur.

Heek

Kruid de heek met peper en zout. Haal de heekfilets door de bloem, klop de overtollige bloem van de filet en bak in een klontje boter gedurende 3 minuten op de velkant. Draai de heekfilet om en laat nog 1 minuut bakken op de andere kant.

Afwerking

Warm de erwtenpuree kort op en dresseer op een bord. Plaats hier de heekfilet op. Werk af met een schijfje kruidenboter en het krokante spek.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van de kop van heek op schilferijs

Plats connexes

Heek carpaccio met open ravioli, jus van vadouvan en kokkels gedresseerd in een zwart kommetje.
Heek carpaccio met open ravioli van courgette en shiitakes en jus van vadouvan
Voir le plat
Heek met venkelsalsa en toast met rouille en parmezaan gedresseerd op een zwart bord.
Lauw geprakte heek met venkelsalsa, gepoft venkelzaad en toast met rouille
Voir le plat
Heek met krokante kip en wonton met shiitake in een rond beige bord gedresseerd.
Heek met krokante kip en wonton met shiitake
Voir le plat
Heek met groene tinten van komkommer en dille gedresseerd op een wit bord.
Heek met dille, komkommer, citroen en karnemelk
Voir le plat
Heek met crème van spinazie en schuimige emulsie van witte kool gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Geroosterde heek met crème van spinazie, venkel, peultjes en emulsie van witte kool
Voir le plat