Heek
4 heekfilets met vel van 120 g per stuk
50 g bloem
peper en zout, naar smaak
een klontje boter
Erwtenpuree
500 g diepvrieserwten
1 teentje knoflook
20 g verse munt
peper en zout, naar smaak
Krokant spek
200 g gerookt spek, in fijne blokjes
Kruidenboter
100 g zachte boter, op kamertemperatuur
10 g verse dragon, fijngesneden
10 g verse bieslook, fijngesneden
peper en zout, naar smaak
Kruidenboter
Plet de boter met een vork en voeg er de dragon en bieslook aan toe. Kruid af met peper en zout. Maak een rollade van de boter en laat uitharden in de frigo.
Erwtenpuree
Kook de erwten 7 minuten in gezouten water, koel in ijswater en giet af. Doe de erwten in de blender samen met het teentje knoflook en de munt en mix fijn. Als de massa te stijf wordt, voeg dan wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Krokant spek
Bak de spekblokjes zeer krokant op een middelhoog vuur.
Heek
Kruid de heek met peper en zout. Haal de heekfilets door de bloem, klop de overtollige bloem van de filet en bak in een klontje boter gedurende 3 minuten op de velkant. Draai de heekfilet om en laat nog 1 minuut bakken op de andere kant.
Afwerking
Warm de erwtenpuree kort op en dresseer op een bord. Plaats hier de heekfilet op. Werk af met een schijfje kruidenboter en het krokante spek.
Foto: Levien Lockefeer