Pieterman
600g pietermanfilet
gedroogd zeewier
peper en zout, naar smaak
Zeegroente
300g lamsoor
100g zeekraal
100g zeesla
peper, naar smaak
Tapioca
100g witte tapioca
200g zure room
Chibouste van zeegroente
100g lamsoor
100g zeekraal
100g opgeklopte room
2 eieren
peper, naar smaak
Granité van wasabi met limoen
100g water
10g wasabi
20g limoensap
Afwerking
20g zeekraal, fijngesneden
Pieterman
Marineer de pieterman met peper, zout en gedroogd zeewier.
Zeegroete
Stoof de lamsoor zeekraal en zeesla kort aan in olijfolie, kruid met peper.
Chibouste van zeegroente
Kook de lamsoor en de zeekraal gaar, mix, kruid met peper. Roer er de opgeklopte room door en vervolgens de opgeklopte eieren. Meng goed, smeer fijn uit op een plaat. Zet in de diepvriezer.
Granité van wasabi met limoen
Meng het water met de wasabi en het limoensap. Roer goed om, stort uit in een metalen kom. Zet in de diepvriezer, roer regelmatig om.
Tapioca
Kook tapiocabolletjes, koel ze af onder koud stomend water, meng met zure room.
Afwerking
Leg de pieterman op het bord, schik er de zeegroente op. Steek een rondje uit de chibouste, leg op de vis en de zeegroente. Werk af met tapiocabolletjes, granité en rauwe zeekraal.
Foto: Heikki Verdurme