Guacamole
2 avocado's (hass)
1 el olijfolie
1 tl limoenspa
2 blaadjes koriander
Avocado
1 avocado
olijfolie
limoensap
2 blaadjes koriander
Tagliatelle van zeekat
2 zeekatten (sepia, inktvis)
3 el olijfolie
poeder van gerookt piment
gekonfijte citroenzeste
cacaonibs (te koop in de supermarkt)
kervel
Inktviskroepoek
380 g sepia, schoongemaakt
50 g inkt
240 g tapiocameel
700 g water
Saus van de inktvis
3 uien
2 teentjes look
5 g inkt
2 el sojasaus
1 rode peper
2 l visfumet
Guacamole
Mix alles tot een gladde puree.
Avocado
Snij de avocado in plakjes, marineer in olijfolie met limoensap en koriander.
Zeekat
Maak de zeekatten goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snij met een snijmachine in dunne plakjes, bak ze kort aan in olijfolie, bestrooi met poeder van gerookt piment, cacaonibs, kervel en zeste van citroen.
Inktviskroepoek
Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven op 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.
Inktvissaus
Bak de in stukjes gesnede ui, look, rode peper en afsnijdsels van inktvis aan in olijfolie, bevochtig met visfumet. Laat ca. 1 uur sudderen onder deksel. Zeef, ontvet en laat inkoken tot de saus voldoende sterk van smaak is. Kleur met de inktvisinkt.
Afwerking
Breng een punt guacamole aan in het midden van het bord, dresseer er een plak avocado en de tagliatelle bovenop, giet de saus eromheen. Werk af met kroepoek.
Foto: Heikki Verdurme