C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Céviche van vlaswijting
Céviche van vlaswijting met kleurijke garnituren in een lichtblauw, rond bord gedresseerd.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Vlaswijting

250 gr vlaswijtingfilet

Marinade

100 g citroensap
20 g Thaise vissaus
20 g sojasaus
1 chilipeper, fijngesneden
10 g gember, fijngesneden
1 teen knoflook, geplet

Garnituren

1 st rode ui
1 st chilipeper
1 st komkommer
300 g kerstomaten
100 g kersen

Afwerking

enkele blaadjes koriander
olijfolie
grof zeezout
enkele eetbare seizoensbloemetjes naar keuze

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Dimitry Lysens » portant un gilet de cuisine blanc.
Dimitry Lysens
Préparation

Marinade

Meng de ingrediënten voor de marinade en plaats nadien voor enkele uren in de koelkast.

Vlaswijting

Snijd de vlaswijtingfilet in schijfjes van een halve centimeter. Bestrijk ze royaal met de marinade. Schik de gemarineerde vlaswijting op het bord.

Garnituren

Halveer de kerstomaten en de kersen. Snijd de rode ui, komkommer en chilipeper in fijne reepjes. Verdeel over de vlaswijting en werk af met grof zeezout, korianderblaadjes, seizoensbloemetjes en wat olijfolie.

Foto: Levien Lockefeer

Plats connexes

Vlaswijting met beurre blanc van yuzu afgewerkt met zilte groenten gedresseerd in een wit gekarteld grijs bord.
Vlaswijting met beurre blanc van yuzu
Voir le plat
Gebakken vlaswijting met moghrabieh en jus van bouillabaisse gedresseerd in een rond diep rood kommetje
Gebakken vlaswijting met moghrabieh, cantharellen en jus van bouillabaisse
Voir le plat
Céviche van vlaswijting met radijs en crème van eigeel gedresseerd in een wit bord
Céviche van vlaswijting met Belgisch saffraan, crème van eigeel en nieuwe aardappel
Voir le plat