Wijting
360g wijtingfilet met vel
olijfolie
fleur de sel, naar smaak
Pompoenvariaties
1/2 butternutpompoen
1g kummelzaadjes
gerookt paprikapoeder
fleur de sel, naar smaak
korianderbolletjes
citroensap
1 sinaasappel
50g boter
fijn keukenzout, naar smaak
Geprakte aardappel
300g kookvaste aardappelen
20g zwarte olijven
10g bieslook
50g olijfolie
citroen (rasp en sap)
peper en zout, naar smaak
Vinaigrette
5g balsamico-appelazijn
30g olijfolie
citroensap
Afwerking
20 blaadjes paarse shiso
Wijting
Verdeel de vis in stukken van 90g. Bak ze kort op e velkant in een hete pan met olijfolie.
Kruid met fleur de sel.
Pompoenchips
Snij dunne plakjes van de pompoen, frituur ze op 150°C tot ze gaar zijn.
Bewaar op keukenpapier, werk af met fijn zout.
Pompoen uit de oven
Snij de rest van de pomoen in mooie partjes. Bestrooi met kummel, fleur de sel, paprikapoeder en korianderbolletjes. Bak ze 15 minuten in olijfolie in de oven op 200°C. Haal uit de oven en besprenkel met citroensap.
Pompoencrème
Stoof de afsnijdsels van de pompoen in sinaasappelsap en boter, kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.
Geprakte aardappel
Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, prak, meng met zwarte olijfjes, gesnipperde bieslook, olijfolie, citroensap, peper en zout.
Vinaigrette
Meng de olijfolie met balsamico-azijn en citroensap. Lepel als marinade over het gerecht.
Afwerking
Dresseer het bord zoals op de foto.
Foto: Heikki Verdurme