C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
schartong met oester
Schartong gevuld met oester en radijs garnituur gedresseerd op een wit bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Schartong

2 schartongen van 700 g
8 oesters
8 spinaziescheuten, geblancheerd

Champagne-emulsie

25 cl champagne extra brut
2 sjalotten, fijngehakt
1/4 l visfumet
2 dl verse room
peper, zout
citroensap

Geglaceerde raapjes

20 kleine raapjes
tijm, rozemarijn
korianderbolletjes
1 el dennenhoning
1 nootje gezouten boter

Aardappelmousseline

500 g aardappelpulp
125 ml lauwe melk
250 g verse boter, in blokjes
peper, zout

Afwerking

1 bosje radijzen van verschillende kleuren
radijsbloemen (of wilde tuinkers)
4 oesterblaadjes

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Alain Bianchin » portant un gilet de cuisine blanc
Alain Bianchin
Préparation

Schartong

Vraag uw visboer op de schartong te fileren, snij de filets bij. Open de oesterschelpen, maakt de oesters los, reinig. Bewaar het sap voor de saus. Snij de visfilets in 8 stukken. Neem 2 stukken schartong per persoon, leg op het eerste stuk een spinazieblad en een oester en dek af met een tweede stuk schartong. Gaar 8 minuten vacuüm op 63°C.

Champagne-emulsie

Laat het oestersap met de champagne en de sjalotten tot de helft inkoken, giet de fumet erbij, laat weer inkoken met een derde, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met een derde. Zeef en kruid bij. Werk af met enkele druppels citroensap.

Raapjes

Was de raapjes, snij in vorm maar behoud een deel van het groen. Doe ze in een kleine kookpan met een takje tijm, rozemarijn, enkele korianderbolletjes, dennenhoning, wat water en de boter. Laat afgedekt met boterpapier of onder denksel langzaam sudderen tot alle vocht is verdampt, glaceer de raapjes.

Aardappelmousseline

Breng de melk aan de kook met peper en zout, meng er de aardappelpulp door, werk op met koude boterblokjes, klop krachtig, doe in een spuitzak.

Radijzen

Was en snij in fijne plakjes, hou opzij voor de versiering.

Afwerking

Snij de schartong in dikke stukken, leg ze in het midden van het bord, dresseer de raapjes aan één kant en de radijsplakjes aan de andere kant. Spuit puntjes aardappelmousseline. Versier met oesterblaadjes, radijsbloemen of wilde tuinkers.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van scharretong op schilferijs

Plats connexes

Aucun article n'a été trouvé.