Wijting
1 wijting van +- 1kg
2 teentjes look, gehalveerd
verse basilicum
algenzout en peper
Zomerse ovenschotel
4 stuks trostomaat met steel
2 venkels, in schijfjes gesneden
1 courgette, in schijfjes gesneden
2 teentjes look, gehalveerd
2 limoenen, in schijfjes gesneden
verse basilicum
olijfolie
peper en zout, naar smaak
Wijting
Maak de wijting schoon en ontdoe deze van alle ingewanden of vraag dit aan je vishandelaar. Spoel de buikholte zorgvuldig onder stromend water. Kruid met algenzout en peper, stop er de basilicum in en 2 doormidden gesneden teentjes look.
Zomerse ovenschotel
Leg de opgevulde wijting in een vuurvaste ovenschaal. Schik er de schijfjes courgette en venkel rond en voeg de trostomaatjes toe. Beleg verder met schijfjes limoen, de gehalveerde lookteentjes en verse basilicum. Kruid het geheel met algenzout en peper en besprenkel zeer rijkelijk met olijfolie. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 150°C tot deze volledig gaar is.
Afwerking
Plaats de ovenschotel op tafel en tast toe.
Foto: Frank Croes