C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Wijting in de oven
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

1 wijting van +- 1kg
2 teentjes look, gehalveerd
verse basilicum
algenzout en peper

Zomerse ovenschotel

4 stuks trostomaat met steel
2 venkels, in schijfjes gesneden
1 courgette, in schijfjes gesneden
2 teentjes look, gehalveerd
2 limoenen, in schijfjes gesneden
verse basilicum
olijfolie
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Edwin Van Goethem » avec un gilet de cuisine blanc.
Edwin Van Goethem
Préparation

Wijting

Maak de wijting schoon en ontdoe deze van alle ingewanden of vraag dit aan je vishandelaar. Spoel de buikholte zorgvuldig onder stromend water. Kruid met algenzout en peper, stop er de basilicum in en 2 doormidden gesneden teentjes look.

Zomerse ovenschotel

Leg de opgevulde wijting in een vuurvaste ovenschaal. Schik er de schijfjes courgette en venkel rond en voeg de trostomaatjes toe. Beleg verder met schijfjes limoen, de gehalveerde lookteentjes en verse basilicum. Kruid het geheel met algenzout en peper en besprenkel zeer rijkelijk met olijfolie. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 150°C tot deze volledig gaar is.

Afwerking

Plaats de ovenschotel op tafel en tast toe.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van wijting op schilferijs

Plats connexes

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Voir le plat
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat