C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Wijting met cantharellen en asperge
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

4 mooie wijtingfilets, zonder graat
olijfolie
chardonnayazijn
peper en zout, naar smaak

Garnituren

4 zilveruitjes
4 lente-uitjes
chardonnayazijn

4 witte asperges, gegaard
jus van de asperges
1g agar agar

100 g cantharellen
peper en zout, naar smaak

Afwerking

klaverzuring

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Patrick Van Hoorn » avec un gilet de cuisine blanc.
Patrick Van Hoorn
Préparation

Gebrande ui

Snij de zilveruitjes doormidden, haal de rokken uit elkaar. Snij de lenteuitjes schuin (zie foto). Leg ze met de zilveruitjes op een schotel, breng op smaak met olijfolie, brand ze met een koksbrander en breng verder op smaak met chardonnayazijn, peper en zout.

Asperges

Kook de asperges beetgaar. Kook 100g van het kookvocht op, voeg 1g agaragar toe, laat doorkoken en laat afkoelen op ijs. Cutter de afgekoelde massa, wrijf door een zeef. Doe de crème in een spuitflesje of -zak om te dresseren.

Wijting

Strijk de wijting op de velkant in met olijfolie, brand mooi bruin met de koksbrander, marineer met chardonnayazijn, grof zout en peper.

Cantharellen

Bak de cantharellen kort in hete boter

Afwerking

Dresseer het gerecht en werk af met enkele blaadjes klaverzuring

Foto: Heikki Verdurme

Twee wijtingen op schilferijs

Plats connexes

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Voir le plat
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
Gefrituurde wijting met kruidige salade en platte kaas
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat