C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Garnaalkroketten à la Kruidenmolen
twee garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen in een diep bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Garnalenvulling

1kg verse, ongepelde garnalen
3 gelatineblaadjes
1/2l volle melk
1 el arachideolie

Aromaten:
1 takje tijm
1 laurierblaadje
1 wortel
1 selderijstengel
1 teentje look
15 zwarte peperbolletjes

80g boter
100g bloem
1 snuifje cayennepeper
1 snuifje nootmuskaat
peper en zout, naar smaak
60ml room
2 eierdooiers
1/2 citroen

Om te paneren

5 losgeklopte eiwitten
200g bloem
200g paneermeel

Afwerking

1 bussel krulpeterselie
1 citroen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Stijn Bauwens » avec un gilet de cuisine blanc.
Stijn Bauwens
Préparation

Beslag

Pel de garnalen, hou de koppen bij. Week de gelatineblaadjes in koud water. Stoof de garnaalkoppen en de aromaten lichtjes aan in wat arachideolie. Voeg de melk toe, laat een halfuur trekken. Zeef. Smelt de boter, roer met de bloem tot een blonde roux. Laat goed doorkoken maar niet bruin worden. Blus de roux met de ‘garnalenmelk’, laat nog 1 minuut goed doorkoken. Voeg dan de gelatine toe en kruid met cayennepeper, nootmuskaat en peper en zout. Voeg langzaam de garnalen toe. Meng de room en de eierdooiers voor de binding en roer door het beslag. Stort het mengsel uit in een geoliede schaal tot ca. 2,5 cm dikte. Dek af met plasticfolie, laat 24 uur rusten in de koelkast.

Paneren

Leg het beslag op een snijplank, snij in gewenste porties. Pas de vorm zelf aan met de hand. Wentel de kroketten door de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel.

Afwerking

Bak 5 minuten in arachideolie op 180°C. Serveer naar keuze met wat gefrituurde peterselie, een slaatje en een stukje citroen.

Foto: Heikki Verdurme

Grijze garnalen op schilferijs

Plats connexes

Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver garni dans une assiette blanche épaisse.
Ragoût de lotte et de poireaux d'hiver
Voir le plat
drie tongscharrolletjes dugléré op een wit bord met zwarte achtergrond
Tongschar Dugléré
Voir le plat
Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
Groentetaart met garnalen en fetakaas gedresseerd in een diep wit bord.
Handgepelde garnalen met groentetaart en Klemkerkse fetakaas
Voir le plat
Gerecht hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon op een wit rond bord.
Hondshaai met korst van garnaal, knolselder en dragon
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Pladijs met salsa van tomaat en venkel afgewerkt met garnaal en basilicum in een wit rond bord gedresseerd
Pladijs met salsa van tomaat en venkel, handgepelde garnaal en kappertjes
Voir le plat
Tongschar gewikkeld in gebrande prei met bouillon van grijze garnaal gedresseerd in een diep wit bord
Tongschar met prei en bouillon van grijze garnaal
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Steenbolk met asperges en garnalen gedresseerd in een zwart kommetje
Steenbolk met asperges, zeekraal, mousseline en handgepelde garnaal
Voir le plat
Gepocheerde griet met grijze garnaal en tomaat gedresseerd in een diep wit bord
Griet met grijze garnaal en tomaat
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat