C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Gefrituurde wijting
Gefrituurde wijting afgewerkt met frisse groene salade en platte kaas.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Wijting

4 wijtingen van elk 250g
bloem
1 eiwit, losgeklopt
paneermeel
fleur de sel

Kruidige salade

jonge selderblaadjes uit het hart van de selder
2 uien in ringetjes gesneden
bieslook, fijngesneden
dille, fijngesneden
jonge spinaziescheuten
1 citroen
olijfolie
fleur de sel

Afwerking

platte kaas
mierikswortel
8 partjes citroen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Christophe Pauly » portant un gilet de cuisine blanc.
Christophe Pauly
Préparation

Wijting

Fileer de wijtingen in vlindervorm (de 2 filets blijven aan elkaar) of vraag dit aan je vishandelaar. Zout de filets. Neem 3 diepe borden om de filets te paneren. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tonslotte door het paneermeel. Frituur de gepaneerde wijtingfilets 2 minuten op 180°C. Leg ze op keukenpapier en breng op smaak met fleur de sel.

Kruidige salade

Maak een salade met jonge selderblaadjes, ui, bieslook, dille en spinaziescheutjes. Breng op smaak met citroensap, olijfolie en een beetje fleur de sel.

Afwerking

Vul een spuitzak met platte kaas en spuit enkele dotjes op de wijting. Schik de salade erop met enkele partjes citroen. Rasp er met een fijne rasp wat mierikswortel over bij het opdienen.

Foto: Frank Croes

Wijting op schilferijs

Plats connexes

Gebakken wijting met bloemkool en jus van garnaal gedresseerd in een wit rond bord met zwarte ondergrond
Gebakken wijting met bloemkool BBQ en luchtige jus van grijze garnaal
Voir le plat
wijting met asperges en cantharellen gedresseerd op een blauw rond bord
Gebrande wijting met cantharellen, asperges, gebrande zilver-ui en klaverzuring
Voir le plat
Wjting op zijn geheel in een ovenschaal met courgette, venkel en kerstomaat
Zomerse wijting uit de oven
Voir le plat
Noordzeebouillabaisse met wijting, mosseltjes en kerstomaat in een zwart kommetje
WIjting in Noordzeebouillabaisse
Voir le plat
Wijting met een soepje van kokkels
Wijting met kokkels, vin jaune, rammenas en truffel
Voir le plat
Wijting met zonnewortel en cecina de buey gedresseerd in een bruinrood kommetje
Wijting met zonnewortel, truffel en cecina de buey
Voir le plat
Wijtingcarpaccio met zomerse groentjes op een oranje kommetje gedresseerd.
Wijting­carpaccio
Voir le plat
gepaneerde wijting gedresseerd op een bord gevuld met aardappelen.
Fish & chips van wijting
Voir le plat
Wijting met bloemkool een witte saus en afgewerkt met kaviaar op een wit bord gedresseerd
Wijting met bloemkool, jus van gerookt spek en zeewier
Voir le plat
Wijting met spitskool, zilverui en bearnaise op een wit bord gedresseerd.
Gegrilde wijting met spitskool en zilverui
Voir le plat
Céviche van wijtinge met gele courgette in bloem-vorm gedresseerd met een jus van duindoornbes
Céviche van wijting met gele courgette en duindoornbes
Voir le plat
wijting in tempura met kruidensla gedresseerd in een bruin kommetje
Tempura van wijting met kruidensla
Voir le plat
Wijting met bloemkool en koffie gedresseerd in een beige bord
Wijting met garnalen, bloemkool en koffie
Voir le plat
Wijting met een enveloppe van koolrabi gedresseerd op een wit bord met beige rand
Gebrande wijting met koolrabi en wei
Voir le plat
Wijting met butternut op een beige bord gedresseerd
Wijting met butternut­pompoen
Voir le plat
Wijting in zoutkorst met als sidedishes witloof en butternut
Wijting in zoutkorst met witloof en butternut
Voir le plat
Wijting met pompoen en jus van madarijn gedresseerd op een zandkleurig bord
Wijting met pompoen en mandarijn
Voir le plat
Wijting met karnemelkstampers en een gepocheerd ei gedresseerd in een bruin diep bord
Wijting met karnemelkstampers, gepocheerd ei en grijze garnalen
Voir le plat