Krab
1 noordzeekrab
1 wortel
1 stengel groene selderij
1 ui
2 kruidnagels
peperbolletjes
zout, naar smaak
Mayonaise
2 eieren
10 g vadouvn
1 kl Dijonmosterd
1 dl druivenpitolie
Tartelettes
4 vellen bladerdeeg
5 stengels prei
zout, naar smaak
Vinaigrette
witte azijn
balsamicoazijn
Krab
Breng water aan de kook met de selderij, wortel, ui, kruidnagel, peperbollen en zout. Kook hierin de krab 10 minuten, laat in de bouillon afkoelen in de koelkast.
Mayonaise
Maak een mayonaise met de eigelen, mosterd, azijn en vadouvankruiden, werk op met druivenpitolie.
Tartelettes
Bak de vellen bladerdeeg 13 minuten op 180°C tussen 2 bakplaten zodat ze niet rijzen. Haal het krabvlees uit het pantser, trek in stukken. Snij het wit van 4 preien in ringen van 1,5 cm, stoom gaar, bestrooi met zout, laat 10 minuten trekken. Snij de 5de prei in fijne julienne, frituur op 150°C.
Afwerking
Bestrijk het bladerdeeg met mayonaise, leg er het preiwit op, breng op elk stuk een dotje balsamicovinaigrette aan, werk af met de krab en de gefrituurde prei.
Foto: Heikki Verdurme