C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Noordzeekrab, prei en vadouvan
Tartelette van prei met Noordzeekrab en dotjes vadouvanmayo en groene crème.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Krab

1 noordzeekrab
1 wortel
1 stengel groene selderij
1 ui
2 kruidnagels
peperbolletjes
zout, naar smaak

Mayonaise

2 eieren
10 g vadouvn
1 kl Dijonmosterd
1 dl druivenpitolie

Tartelettes

4 vellen bladerdeeg
5 stengels prei
zout, naar smaak

Vinaigrette

witte azijn
balsamicoazijn

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Philippe Meyers » portant un gilet de cuisine blanc
Philippe Meyers
Préparation

Krab

Breng water aan de kook met de selderij, wortel, ui, kruidnagel, peperbollen en zout. Kook hierin de krab 10 minuten, laat in de bouillon afkoelen in de koelkast.

Mayonaise

Maak een mayonaise met de eigelen, mosterd, azijn en vadouvankruiden, werk op met druivenpitolie.

Tartelettes

Bak de vellen bladerdeeg 13 minuten op 180°C tussen 2 bakplaten zodat ze niet rijzen. Haal het krabvlees uit het pantser, trek in stukken. Snij het wit van 4 preien in ringen van 1,5 cm, stoom gaar, bestrooi met zout, laat 10 minuten trekken. Snij de 5de prei in fijne julienne, frituur op 150°C.

Afwerking

Bestrijk het bladerdeeg met mayonaise, leg er het preiwit op, breng op elk stuk een dotje balsamicovinaigrette aan, werk af met de krab en de gefrituurde prei.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de kop van Noordzeekrab

Plats connexes

Tartare de crabe garni de caviar et de tranches d'avocat marinées
Crabe de la mer du Nord à l'avocat et au caviar
Voir le plat
Noordzeekrab met kleurijke garnituren gedresseerd in een dieprood bord
Noordzeekrab met zeewier-mayonaisse en yuzu
Voir le plat
Zwemkrab panna montana met courgetti gedresseerd in een roestkleurig diep bord
Zwemkrabsoep 'Panna Montana'
Voir le plat