Schelvis
300 g schelvisfilets
fijn keukenzout
Mierikswortelmayonaise
580 g mayonaise
35 g mierikswortel
220 g room
120 g verse platte kaas
Radijzenmengeling
1 stuk rammenas (5 cm)
10 radijzen
1 kl gehakte dille
1 stengel groene selderij
1 el witte wijnazijn
zout
Afwerking
zilverzuring
zeste van gekonfijte citroen
Schelvis
Maak de vis schoon, pekel 8 minuten in zout. Spoel proper en stoom ca. 4 minuten op 48°C. Laat afkoelen.
Mierikswortelmayonaise
Mix de ingrediënten samen glad.
Radijzen
Snij de rammenas, radijzen en selder in fijne brunoise. Voeg dille toe. Breng op smaak met witte wijnazijn en zout.
Afwerking
Bestrijk de vis met mierikswortelmayonaise, dresseer er de radijzenmengeling bij, werk af met zilverzuring en gekonfijte zeste van citroen.
Foto: Heikki Verdurme