C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeebarbeel met rabarber
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeel filets
olijfolie

Rabarber

3 stengels rabarber
poedersuiker
50 g geklaarde boter

Beurre blanc

150 g koude boter
4 el gastrique (azijn, witte wijn, peperbolletjes, dragon, sjalot)
1 scheutje room
1 vanillestok
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Broes Tavernier » avec gilet de cuisine blanc.
Broes Tavernier
Préparation

Zeebarbeel

Fileer de zeebarbeel en ontgraat ze (of laat dit doen door je visboer). Bak de filets enkele minuten op de velkant in een pan met wat olijfolie. Draai daarna nog een minuutje om tot de vis volledig gaar is.

Gastrique

Doe de azijn, witte wijn, fijngesneden sjalot, dragon en enkele zwarte peperbolletjes in een steelpan. Breng kort aan de kook en laat daarna afkoelen.

Rabarber

Snij de rabarber in stukken van ongeveer 8 cm en leg ze op een ingeboterde bakplaat. Snij 1 stuk rabarber in julienne voor de afwerking. Strijk de rabarber in met geklaarde boter en strooi er wat bloemsuiker over. Steek de bakplaat met rabarber in een voorverwarmde oven op 180°C en laat 10 min garen.

Beurre blanc

Doe 4 eetlepels gastrique en een scheutje room in een steelpan. Zet dit op het vuur en laat even pruttelen voeg dan beetje bij beetje de koude boter in blokjes toe tot je een saus met binding krijgt. Voeg de zaadjes van 1 vanillestok toe en kruid af met peper en zout.

Garnering

Snij 1 stukje rabarber in zeer fijne julienne. Leg ze enkele minuten op ijswater totdat ze opkrullen.

Dresseer naar keuze.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van het vel van zeebarbeel op schilferijs

Plats connexes

zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Voir le plat
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Voir le plat
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Voir le plat
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Voir le plat
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Voir le plat