Rog
4 dikke stukken rogvleugel
20 g bloem
20 g boterpepe
peper en zout, naar smaak
Lente-ui
6 lente-uitjes
40 g stadshoning
Kappertjesboter
2 citroenen
80 g boter
40 g kappertjes
fleur de sel
3 takjes dille
peper van de molen
zout
Rog
Wentel de stukken rog in wat bloem, breng op smaak met peper en zout, bak in 20 g boter op beide zijden goudbruin (3 à 4 minuten).
Lente-ui
Was de lente-ui, snipper het bovenste van de stengels fijn, kook de uitjes in 2 minuten gaar in gezouten water, koel af in ijswater. Halveer de uijtjes in de lengte, rooster in de grillpan, leg in een ovenschaal. Smeer in met stadshoning. Zet de ovenschaal met de lente-ui onder de ovengrill tot de honing is gekaramelliseerd.
Kappertjesboter
Doe de resterende 80 g boter met sap van 2 citroenen en de kappertjes in de pan en laat smelten, breng op smaak met peper van de molen en fleur de sel.
Afwerking
Schik de rog op het bord met lente-uitjes, werk af met dille en fijngesnipperde lente-ui, besprenkel met kappertjesboter.
Foto: Heikki Verdurme