C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Rog met lente ui en honing
gebakken rog met lente ui gedresseerd op een wit rond bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rog

4 dikke stukken rogvleugel
20 g bloem
20 g boterpepe
peper en zout, naar smaak

Lente-ui

6 lente-uitjes
40 g stadshoning

Kappertjesboter

2 citroenen
80 g boter
40 g kappertjes
fleur de sel
3 takjes dille
peper van de molen
zout

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » portant un gilet de cuisine blanc.
Seppe Nobels
Préparation

Rog
Wentel de stukken rog in wat bloem, breng op smaak met peper en zout, bak in 20 g boter op beide zijden goudbruin (3 à 4 minuten).

Lente-ui
Was de lente-ui, snipper het bovenste van de stengels fijn, kook de uitjes in 2 minuten gaar in gezouten water, koel af in ijswater. Halveer de uijtjes in de lengte, rooster in de grillpan, leg in een ovenschaal. Smeer in met stadshoning. Zet de ovenschaal met de lente-ui onder de ovengrill tot de honing is gekaramelliseerd.

Kappertjesboter

Doe de resterende 80 g boter met sap van 2 citroenen en de kappertjes in de pan en laat smelten, breng op smaak met peper van de molen en fleur de sel.

Afwerking

Schik de rog op het bord met lente-uitjes, werk af met dille en fijngesnipperde lente-ui, besprenkel met kappertjesboter.  

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de staart van rog op schilferijs

Plats connexes

Gebrande rog met oester gedresseerd in een wit rond bord
Gebrande rog met Oostendse oester, algen en verjus
Voir le plat
Een stuk gebakken rog met daarbij asperges, morieljes en daslook gedresseerd op een ovaal wit bord
Rog met asperge, daslook en morieljes
Voir le plat
Rog met avocado koolrabi en hijiki in een rondje gedresseerd op een wit glanzend bord
Opgelegde rog met avocado, koolrabi en hijiki
Voir le plat