C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Rode poon, venkel en jus strandkrab
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

500g rode poon
15g hoeveboter
peper en zout, naar smaak

Noordzeekrab

100g Noordzeekrab
5el olijfolie
10g bieslook
10g koriander
citroenrasp

Strandkrab jus

500g strandkrabbetjes
50g tomaat
5dl witte wijn
3dl visbouillon
40g ui
40g venkel
40g wortel
20 peperbolletjes
10g sinaasappelschil
10g knoflook
3g zout
1g cayennepeper

Koffieroom

50g room
10g vadouvan
5g oploskoffie

Venkel

8 schijven venkel
10cl olijfolie
2cl sushiazijn
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Ivan Puystiens » les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Ivan Puystiens
Préparation

Rode poon

Verwijder de graten van de vis en snijd die mooi doormidden. Kruid die met peper en zout en bak de rode poon in hoeveboter.

Noordzeekrab

Kook de Noordzeekrab en haal het vlees eruit. Vermeng dit met wat olijfolie, bieslook, koriander en citroenrasp.

Jus van strandkrab

Hak de strandkrabbetjes in grove stukken. Doe ze in een pan en zet aan in olie, voeg wat tomaat toe en blus af met witte wijn. Voeg visbouillon toe.
Snijd een grove mirepoix van wortel, ui en venkel en voeg samen met de peperkorrels, sinaasappelschil, knoflook en de kruiden toe aan de strandkrabben. Voeg witte wijn toe en laat ongeveer 1 uur trekken.
Passeer door een zeef en breng op smaak met zout en wat cayennepeper.

Koffieroom

Klop wat room mooi vast en breng op smaak met wat vadouvan en oploskoffie.

Venkel

Snijd de venkel in rechte repen zodat je mooie schijfjes bekomt.

Leg de helft van de venkel enkele minuten in olijfolie met peper, zout en sushi-azijn en bak de andere helft op de plancha.

Afwerking

Schik de krab in het midden van het bord en leg er de gemarineerde venkel op. Leg vervolgens de rode poonfilet op de gebakken venkel. Spuit wat room naast de filet en overgiet met de jus van strandkrab.

Foto: Frank Croes

Foto van de zijkant van een rode poon bovenop schilferijs.

Plats connexes

Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Voir le plat
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Voir le plat
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Voir le plat
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Voir le plat
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Voir le plat