Rode poon
2 rode ponen
peper en zout, naar smaak
Sla
2 slaharten
olijfolie
azijn
Quinoasalade
100g quinoa
1 granaatappel
1/2 el koriander
olijfolie
1/2 el witte wijnazijn
peper en zout, naar smaak
Vinaigrette
30g vlierbloesemsiroop
50g limoensap
100g olijfolie
zeste van 1/2 limoen
Afwerking
avocadocrème
Quinoasalade
Spoel de quinoa in koud water, kook gaar in de gezouten water. Haal de pitjes uit de granaatappel. Maak een salade van de quinoa, granaatappel en de koriander, kruid met peper en zout, olijfolie en de witte wijnazijn.
Sla
Snij de slaharten los, breng de blaadjes op smaak met wat olijfolie en enkele druppels azijn.
Rode poon
Fileer de rode poon en maak schoon. Dep de filets droog en bak ze kort. Breng op smaak met peper en zout.
Vinaigrette
Maak met de aangegeven ingrediënten een klassieke vinaigrette.
Afwerking
Schrik de quinoasalade in een bowl, verdeel de slaharten errond. Leg de rode poon op de quinoa en spuit er wat avocadocrème tegenaan. Lepel er wat vinaigrette over en garneer verder naar eigen inspiratie.
Foto: Heikki Verdurme