C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

400g rode poon filet
olijfolie

Soep

250g okra
1 pakje rivierkreeftjes
25g gember, geraspt
125g champignon
125gr spinazie
1 ui
2 teentjes look
500g rundsvlees (soepvlees)
1/2 Afrikaanse chilipeper
1kl curry poeder
1 takje rozemarijn
1l groentebouillon
zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Maarten Bouckaert » portant un gilet de cuisine blanc.
Seppe Nobels
Préparation

Soep

Snij de okra, ui, look en Afrikaanse  chilipepers brunoise en de champignon in schijven. Hak de spinazie fijn en snij ook het rundsvlees in brunoise.

Zet een pot met 1 liter groentebouillon op en 1,5 liter water. Laat koken samen met het vlees, ui, look, Afrikaanse chilipeper, rivierkreeftjes, geraspte gember, currypoeder, rozemarijn en zout. Eens het vlees gaar is voeg je de champignons toe. Laat dit 3 minuten koken voeg dan de okra toe. Laat dit 5 minuten koken om dan te spinazie toe te voegen en dit alles nog 10 minuten te laten sudderen.

Rode poon

Snij de rode poon filet in blokjes van zo’n 30g. Bak de rode poon in wat boter of olijfolie en garneer ze in de soep.  

Foto: Levien Lockefeer

Foto van een rode poon op een bedje van ijsschilfers

Plats connexes

Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Voir le plat
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Voir le plat
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Voir le plat
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Voir le plat
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Voir le plat