Céviche van rode poon
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Rode poon
350g rode poon
5g grof zout
5g peper
Marinade céviche
30g duindoornbes
2dl olijfolie
1cl chardonnay azijn
2cl vers sinaasappelsap
Garnituur
8 ronde schijfjes gele biet
4 ronde schijfjes pompoen
Chercheur :
Ivan Puystiens
Préparation
Rode poon
Verwijder de graten van de rode poon filet en snijd die in dunne plakjes. Bewaar die gedurende 5 min onder grof zout en spoel vervolgens af. Garneer de plakjes op het bord en kruid af met peper.
Marinade
Mix de duindoornbes met olijfolie, chardonnay azijn en wat vers sinaasappelsap.
Afwerking
Lepel de ceviche marinade mooi over de rode poon en garneer met enkele schijfjes gemarineerde gele biet, pompoen en duindoornbes.
Foto: Frank Croes
De twee zwemvinnen van de rode poon hebben een prachtige rood-blauwe kleur
Plats connexes
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga