C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Céviche van rode poon
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Rode poon

350g rode poon
5g grof zout
5g peper

Marinade céviche

30g duindoornbes
2dl olijfolie
1cl chardonnay azijn
2cl vers sinaasappelsap

Garnituur

8 ronde schijfjes gele biet
4 ronde schijfjes pompoen

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Ivan Puystiens » les bras croisés dans un gilet de cuisine blanc.
Ivan Puystiens
Préparation

Rode poon
Verwijder de graten van de rode poon filet en snijd die in dunne plakjes. Bewaar die gedurende 5 min onder grof zout en spoel vervolgens af. Garneer de plakjes op het bord en kruid af met peper.

Marinade
Mix de duindoornbes met olijfolie, chardonnay azijn en wat vers sinaasappelsap.

Afwerking
Lepel de ceviche marinade mooi over de rode poon en garneer met enkele schijfjes gemarineerde gele biet, pompoen en duindoornbes.

Foto: Frank Croes

Detailfoto van de zwemvin van rode poon
De twee zwemvinnen van de rode poon hebben een prachtige rood-blauwe kleur

Plats connexes

Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Voir le plat
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Voir le plat
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Voir le plat
Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Voir le plat
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Voir le plat