Céviche van rode poon

Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4
Rode poon
350g rode poon
5g grof zout
5g peper
Marinade céviche
30g duindoornbes
2dl olijfolie
1cl chardonnay azijn
2cl vers sinaasappelsap
Garnituur
8 ronde schijfjes gele biet
4 ronde schijfjes pompoen
Onderzoeker:

Ivan Puystiens
Bereiding
Rode poon
Verwijder de graten van de rode poon filet en snijd die in dunne plakjes. Bewaar die gedurende 5 min onder grof zout en spoel vervolgens af. Garneer de plakjes op het bord en kruid af met peper.
Marinade
Mix de duindoornbes met olijfolie, chardonnay azijn en wat vers sinaasappelsap.
Afwerking
Lepel de ceviche marinade mooi over de rode poon en garneer met enkele schijfjes gemarineerde gele biet, pompoen en duindoornbes.
Foto: Frank Croes

De twee zwemvinnen van de rode poon hebben een prachtige rood-blauwe kleur
Gerelateerde gerechten

Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon

Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt

Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga

Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan

Afrikaanse Okrasoep met rode poon