Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Afrikaanse Okrasoep met rode poon
Een gevulde kom okrasoep met rode poon op een houten ondergrond.
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Rode poon

400g rode poon filet
olijfolie

Soep

250g okra
1 pakje rivierkreeftjes
25g gember, geraspt
125g champignon
125gr spinazie
1 ui
2 teentjes look
500g rundsvlees (soepvlees)
1/2 Afrikaanse chilipeper
1kl curry poeder
1 takje rozemarijn
1l groentebouillon
zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Maarten Bouckaert' met witte keukenvest.
Seppe Nobels
Bereiding

Soep

Snij de okra, ui, look en Afrikaanse  chilipepers brunoise en de champignon in schijven. Hak de spinazie fijn en snij ook het rundsvlees in brunoise.

Zet een pot met 1 liter groentebouillon op en 1,5 liter water. Laat koken samen met het vlees, ui, look, Afrikaanse chilipeper, rivierkreeftjes, geraspte gember, currypoeder, rozemarijn en zout. Eens het vlees gaar is voeg je de champignons toe. Laat dit 3 minuten koken voeg dan de okra toe. Laat dit 5 minuten koken om dan te spinazie toe te voegen en dit alles nog 10 minuten te laten sudderen.

Rode poon

Snij de rode poon filet in blokjes van zo’n 30g. Bak de rode poon in wat boter of olijfolie en garneer ze in de soep.  

Foto: Levien Lockefeer

Foto van een rode poon op een bedje van ijsschilfers

Gerelateerde gerechten

Rode poon met slaharten in een zwart kommetje
Salade van quinoa met granaatappel, slaharten en rode poon
Bekijk gerecht
Crémeux van doperwt met daarop rode poon tartaar en radijs in een wit kommetje.
Tartaar van rode poon met crémeux van doperwt
Bekijk gerecht
Gemarineerde rode poon met kleurijke garnituur op een artistiek bord
Céviche van rode poon met duindoornbes
Bekijk gerecht
Rode poon filet met daarnaast wat risotto van groene kruiden en een romig sausje.
Gegrilde rode poon, risotto van groene kruiden, dashi met yuzu en geraspte bottarga
Bekijk gerecht
Detailfoto van een gerecht met rode poon, noordzeekrab en venkel, geserveerd in een kom.
Gebakken rode poon, Noordzeekrab, venkel en jus van strandkrab en vadouvan
Bekijk gerecht