Rode poon
400g rode poon filet
olijfolie
Soep
250g okra
1 pakje rivierkreeftjes
25g gember, geraspt
125g champignon
125gr spinazie
1 ui
2 teentjes look
500g rundsvlees (soepvlees)
1/2 Afrikaanse chilipeper
1kl curry poeder
1 takje rozemarijn
1l groentebouillon
zout, naar smaak
Soep
Snij de okra, ui, look en Afrikaanse chilipepers brunoise en de champignon in schijven. Hak de spinazie fijn en snij ook het rundsvlees in brunoise.
Zet een pot met 1 liter groentebouillon op en 1,5 liter water. Laat koken samen met het vlees, ui, look, Afrikaanse chilipeper, rivierkreeftjes, geraspte gember, currypoeder, rozemarijn en zout. Eens het vlees gaar is voeg je de champignons toe. Laat dit 3 minuten koken voeg dan de okra toe. Laat dit 5 minuten koken om dan te spinazie toe te voegen en dit alles nog 10 minuten te laten sudderen.
Rode poon
Snij de rode poon filet in blokjes van zo’n 30g. Bak de rode poon in wat boter of olijfolie en garneer ze in de soep.
Foto: Levien Lockefeer