Pijlinktvis
8 x 100 g pijlinktvis op zijn geheel
Garnituren
400g witte rijst
800 g kai choi (Chinese kool) of andere Aziatische groente
Vulling
400g varkensgehakt, niet te vet, van topkwaliteit
10g zout
4g peper
10g judasoor-paddenstoel (droog gewicht)
50g sojavermicelli
45g gehakte ui
20g gehakte lente-ui
1/3 ei
½ el vissaus
½ kl sesamolie
150g sojascheuten
Afwerking
zwarte bonensaus
Vulling
Meng alle ingrediënten, bewaar in de koelkast.
Pijlinktvis
Maak de inktvis schoon, droog met keukenpapier, snij de kop tussen de ogen en tentakels af. Vul de pijlstaarten losjes (inktvis krimpt bij verhitten). Zet met een kleine spies de tentakels vast op de opening van de pijlstaart. Stoom (ca. 7 minuten), bak (5 minuten op 180°C) of gril ze (ca. 7 minuten).
Garnituren
Kook de rijst.
Stoom de Aziatische kool zeer kort tot beetgaar.
Presentatie
Serveer de gevulde inktvis met de rijst, de gestoomde kool en zwarte bonensaus.
Foto: Heikki Verdurme