C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Pijlinktvis

8 x 100 g pijlinktvis op zijn geheel

Garnituren

400g witte rijst
800 g kai choi (Chinese kool) of andere Aziatische groente

Vulling

400g varkensgehakt, niet te vet, van topkwaliteit
10g zout
4g peper
10g judasoor-paddenstoel (droog gewicht)
50g sojavermicelli
45g gehakte ui
20g gehakte lente-ui
1/3 ei
½ el vissaus
½ kl sesamolie
150g sojascheuten

Afwerking

zwarte bonensaus


Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de Huibrecht Berends dans un t-shirt foncé.
Huibrecht Berends
Préparation

Vulling

Meng alle ingrediënten, bewaar in de koelkast.

Pijlinktvis

Maak de inktvis schoon, droog met keukenpapier, snij de kop tussen de ogen en tentakels af. Vul de pijlstaarten losjes (inktvis krimpt bij verhitten). Zet met een kleine spies de tentakels vast op de opening van de pijlstaart. Stoom (ca. 7 minuten), bak (5 minuten op 180°C) of gril ze (ca. 7 minuten).

Garnituren

Kook de rijst.
Stoom de Aziatische kool zeer kort tot beetgaar.

Presentatie

Serveer de gevulde inktvis met de rijst, de gestoomde kool en zwarte bonensaus.

Foto: Heikki Verdurme

Detailfoto van de tentakels van pijlinktvis

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Voir le plat
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat