Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Gevulde pijlinktvis
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Pijlinktvis

1 mooie grote pijlinktvis

Vulling pijlinktvis

150 g varkenskeelspek grof gemalen
150 g heek
100 g langoustinevlees
200 g melk
5 g verveine
20 g bieslook, gesnede
10 g dragon, gesneden
5 g grof zeezout

Prei

2 st prei
200 gr kombucha
40 g boerenboter

Afwerking

20 g bieslook, gesneden
10 g munt, gesneden
1 bot lente-ui, gesneden

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Pieter Lonneville' met witte keukenvest.
Pieter Lonneville
Bereiding

Pijlinktvis

De inktvis mooi schoonmaken en ontdoen van alle vliezen.

Vulling pijlinktvis

Infuseer de melk met de verveine en laat terug afkoelen.
Maak in de blender een farce van de melk, zeezout, heek en de tentakels van de inktvis. Mix tot dit een gladde massa is, voeg dan het keelspek toe en mix dit mee tot ook dit volledig is opgenomen. Snij het langoustinevlees grof en meng samen met de kruiden onder de farce. Vul met behulp van een spuitzak de tube van de pijlinktvis met de farce. Gaar de gevulde tube in een stoomoven op 80°C tot de kerntemperatuur van 60°C is bereikt. Net voor het opdienen de inktvis kort grillen met wat olijfolie.

Garnituren

Snij de prei in blokjes van ongeveer 3 cm. Gaar ze kort in gezouten water en bak daarna in de boerenboter. Als beide zijden bruin zijn kan je de pan blussen met de kombucha en even laten uitkoken.

Werk het gerecht af met bieslook, munt en jonge lente-ui.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van pijlinktvis op schilferijs

Gerelateerde gerechten

3 stukken lasagne van pijlinktvis met daarop een schijfje chorizo en in het midden een groene saus gedresseerd op een wit bord.
Lasagne van pijlinktvis, spitskool en chorizo
Bekijk gerecht
Kleine pijlinktvisjes in inkt op een wit bord gedresseerd
Pijlinktvis in inkt
Bekijk gerecht
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Bekijk gerecht
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Bekijk gerecht
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Bekijk gerecht
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Bekijk gerecht
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Bekijk gerecht
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Bekijk gerecht
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Bekijk gerecht