C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Langoustine en inktvis
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Inktvis en langoustine

2 kleine pijlinktvissen
4 langoustines
olijfolie

Garnituren

100g fregola sarda (Sardijnse bolletjespasta)
2 dl kippenbouillon
500 g doperwten
peper en zout, naar smaak

Crème van zwarte look

6 teentjes gefermenteerde zwarte look
4dl druivenpitolie
1 eigeel
1 kleine kl mosterd
enkele druppels citroensap

Bouillon van langoustines

2kg langoustinekoppen
1kg garnalenkoppen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes look
1el tomatenpuree
1 stengel citroengras
peper en zout, naar smaak

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Lode De Rover » avec gilet de cuisine blanc.
Lode De Roover
Préparation

Bouillon van langoustines

Droog de helft van de langoustine- en garnalenkoppen in de oven. Voeg de grofgesneden groenten en aromaten toe, bevochtig met water, doe de tomatenpuree erbij, laat inkoken, zeef. Droog de andere helft van de koppen 20 minuten in de oven op 170°C, bevochtig met de eerder verkregen bouillon. Laat opnieuw opkoken en laat een halfuur trekken, zeef door een neteldoek en breng op smaak.

Inktvist en langoustines

Bak de langoustines kort aan in olijfolie Schroei de inktvis kort met een koksbrander, bak daarna kort aan in olijfolie.

Garnituren

Kook de fregola sarda gaar in kippenbouillon. Kook de erwten gaar in kippenbouillon, mix tot een gladde crème. Kook enkele erwtjes kort in gezouten water als garnituur.

Crème van zwarte look

Pel de zwarte look, mix fijn met wat olie, voeg de eigelen en de mosterd toe, werk op met de rest van de olie zoals een klassieke mayonaise. Werk af met enkele druppels citroensap.

Afwerking

Dresseer zoals op de foto of naar eigen voorkeur.

Foto: Heikki Verdurme

pijlinktvis op schilferijs

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Voir le plat
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
Inktvis en Holsteinkalf
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat