Pijlinktvis
600g grote pijlinktvissen
Marinade pasta
2 pilipili’s (chilipeper)
1 Spaanse peper
1kl zeezout
Citroendip
½ citroen
½ kl gestampte witte peper
½ kl zout
Afwerking
1 takje zoete (Thaise) basilicum
1 takje Mexicaanse koriander (cilantro)
Marinade pasta
Snij de pilipili en Spaanse peper in fijne stukjes, vermaal met 1 koffielepel zeezout in de vijzel tot pasta.
Citroendip
Pers de halve citroen, vermeng met ½ koffielepel zeezout en gestampte witte peper in een klein sausschaaltje.
Pijlinktvis
Maak de pijlstaart schoon, snij open, leg op een snijplank met de binnenkant naar boven. Snij het visvlees kruiselings in, maar snij de pijlstaart niet volledig door. Verdeel de pasta gelijkmatig over de gehele pijlstaart en snij deze in hapklare stukjes. Gril de stukjes op de barbecue, met de ingesneden kant naar boven.
Afwerking
Garneer met de kruiden, serveer met de citroendip.
Foto: Heikki Verdurme