C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Inktvis en Holsteinkalf
tartaar van kalf met inktvis in een lichtblauw diep bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Inktvis

8 tentakels van inktvis
150g Holsteinkalfsvlees (bovenbil)
peper en zout, naar smaak

Mousse van Oosterscheldepaling

400g gerookte paling
270g room
200g halfopgeklopte room
3 geweekte gelatineblaadjes
peper en zout, naar smaak

Basilicumolie

100g vers basilicum
2dl druivenpitolie

Jus

6 tomaten
1 komkommer
300ml dashi-bouillon
1 scheut dashi-azijn
peper en zout, naar smaak

Avocadocrème

2 rijpe avocado's
zure room
sap van 1/2 limoen
peper en zout

Afwerking

20 kappertjes op azijn
geblancheerde selderij
2 komkommers
uitgelekte yoghurt

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Lode De Rover » avec gilet de cuisine blanc.
Lode De Roover
Préparation

Inktvis en kalf

Maak de inktvistentakels schoon, besprenkel met olijfolie, brand af met een koksbrander. Snij het kalfsvlees in tartaar, breng op smaak met peper en zout.

Palingmousse

Breng de room aan de kook, giet op de paling, mix glad. Passeer door een fijne zeef, los er de gelatine in op, spatel er de halfopgeklopte room door, kruid met peper en zout.

Basilicumolie

Doe het basilicum in de blender, zet onder met druivenpitolie, mix 5 minuten, zeef door een neteldoek.

Jus van tomaten en komkommer

Centrifugeer de tomaten en de komkommer, zeef door een neteldoek, voeg de dashi-bouillon toe, breng op smaak met zout, peper en dashi-azijn.

Avocadocrème en gefrituteerde kappers
Pel en ontpit de avocado's, mix glad met de zure room en limoensap, breng op smaak met peper en zout. Laat de kappertjes uitlekken in een zeef, frituur krokant.

Afwerking
Leg de inktvis en de tartaar op het bord, werk af met reepjes geblancheerde selderij, rolletjes van komkommer, palingmousse, uitgelekte yoghurt, basilicumolie, jus, crème van avocado en gefrituurde kappertjes. Dresseer zoals op de foto of naar eigen voorkeur.

Foto: Heikki Verdurme

Pijlinktvis op schilferijs

Plats connexes

Petits calmars habillés à l'encre sur un tableau blanc
Calamar à l'encre
Voir le plat
3 lasagnes aux calmars garnies d'une tranche de chorizo et d'une sauce verte au centre, garnies sur une assiette blanche.
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Voir le plat
langoustine en pijlinktvis met bouillon in een diep bord gedresseerd
Langoustine en inktvis
Voir le plat
gegrilde pijlinktvis in een zwart kommetje met daarbij een limoen zout dip.
Gegrilde pikante pijlinktvis
Voir le plat
Zwarte wrap met pijlinktvis op een zwarte achtergrond
Wrap met pijlinktivs
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis op een zwart bordje met salade en dipsaus
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Voir le plat
Gevulde pijlinktvis met prei gedresseerd in een steelpannetje
Gevulde pijlinktvis met prei
Voir le plat
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus gedresseerd op een langwerpig wit bord
Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Voir le plat