Gekruide pijlinktvis met gember-pepersaus
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4
Pijlinktvis
4 x 100 g pijlinktvis
Gember-pepersaus
140ml suikerwater
30ml limoensap
30ml Vietnamese vissaus
25g geschilde gember
12g Spaanse peper
½ pilipili (chilipeper)
Afwerking
½ bosje rau ram (preaw leaf/Vietnamese koriander)
Chercheur :
Huibrecht Berends
Préparation
Gember-pepersaus
Meng suikerwater, limoensap en vissaus. Snij de gember en peper in stukken, draai tot pasta in een keukenmachine, meng met de vissausvinaigrette.
Pijlinktvis
Maak de pijlinktvis schoon, dompel 1 minuut in kokend water.
Afwerking
Snij de inktvis in stukken, overgiet met gemberpepersaus, Snij 20 blaadjes rau ram in fijne reepjes. bestrooi met rau ram.
Foto: Heikki Verdurme
Pijlinktvissen zijn vernoemd naar de vorm van hun lichaam die een pijl vormt.
Plats connexes
Calamar à l'encre
Lasagne au calamar, au chou et au chorizo
Langoustine en inktvis
Gegrilde pikante pijlinktvis
Wrap met pijlinktivs
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Pijlinktvis gevuld met Brasvar varken
Inktvis en Holsteinkalf
Gevulde pijlinktvis met prei