C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeetong meunière en artisjok barigoule
Zeetong meunière en artisjok barigoule gedresseerd op een zwart rond bord.
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeetong

4 zeetongen (+- 300g elk)
500g hoeveboter

Artisjok-barigoule

8 mini-artisjokken
4 jonge wortelen
4 stengels voetselderij
2 gesnipperde sjalotten
1 teentje look
scheut wittewijnazijn
2l gevogeltebouillon
olijfolie

Citroenboter

1 citroen, zeste en sap
250g boter
grof zout, peper

Afwerking

100g zomerpostelein

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Erwin Denys » avec un gilet de cuisine blanc.
Erwin Denys
Préparation

Zeetong

Kruid de vis op beide kanten met peper en zout, bak 5 minuten op elke kant in de gebruinde boter. Let erop dat de boter mooi blijft schuimen. Laat de tongen even rusten, dan kun je de filets mooi verwijderen van de graat.

Artisjok

Bak de schoongemaakte artisjokken aan met de in brunoise gesneden selderij, wortelen, sjalotten en look. Kruid met peper en zout, blus de pan met een goede scheut witte wijnazijn, laat verdampen en zet onder met gevogeltebouillon. Laat sudderen tot de artisjokken gaar zijn. Leng de bouillon aan met een goede olijfolie, gebruik als jus.

Citroenboter

Laat de boter op kamertemperatuur komen, kruid met peper, grof zout, citroensap en zeste van 1 citroen. Meng goed, doe in een vorm naar keuze. Laat een 30-tal minuten opstijven in de koelkast, haal uit de vorm.

Afwerking

Dresseer naar keuze of zoals op de foto. Werk af met zomerpostelein.

Foto: Heikki Verdurme

detailfoto van de zijvin van zeetong op schilferijs

Plats connexes

Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel gedresseerd op een wit bord met zwarte rand.
Noordzeetong met jonge prei, bloemkool en aardappel
Voir le plat
gegrilde zeetong met groene asperges gedresseerd op een blauw rond bord
Gegrilde zeetong met groene asperges, olijf, romesco en gekonfijte aardappel
Voir le plat
gebakken zeetong met groene groenten gedresseerd op een wit rond bord
Gebakken zeetong met groene groenten
Voir le plat
Krokante Noordzeetong met inktvis, sesam en algen gedresseerd in een wit kommetje met zwarte rand.
Noordzeetong met sesam, inktvis en algen
Voir le plat
Tong met tomaat en olijf gedresseerd op een wit bord met zwarte rand
Noordzeetong met tomaat, olijven en lavas
Voir le plat