Noordzeetong
4 grote zeetongfilets
neutrale olie
peper en zout, naar smaak
Gekonfijte aardappel
12 ronde schijfjes aardappel (nicola)
500ml ganzenvet of kippenbouillon
Romescocrème
4 tomaten
1 bol verse look
zonnebloempitolie
grof zout, peper
30g paprikapoeder
olijfolie
cayennepeper
Garnituren
1 bundel groene asperges
150g taggiasche olijven, ontpit
olijfolie
100g zeemelde (zeegroente)
Zeetong
Kruid de filets met peper en zout, wentel door weinig neutrale olie, gaar op de grill.
Aardappelen
Gaar de schijfjes aardappel in ganzenvet of kippenbouillon, net onder het kookpunt. Gril meteen.
Romescocrème
Leg de tomaten met de look in een ovenschaal, besprenkel met zonnebloempitolie, kruid met grof zout, peper en paprikapoeder. Gaar 40 minuten in de over op 180°C. Blend de tomaten met de look die je mooi kunt uitduwen. Werk tijdens het blenden af met een goede scheut olijfolie, cayennepeper en zout. Serveer de crème lauw.
Groene asperges
Maak slierten met een dunschiller. Leg ze op een ovenplaat met olijfolie, peper en grof zout. Laat 1 minuut garen in de over op 160°C.
Taggiasche olijven
Snij de ontpitte olijven in stukken, cutter of blend ze fijn met een scheutje olijfolie. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Afwerking
Dresseer naar keuze of zoals op de foto.
Foto: Heikki Verdurme