Zeebarbeel
4 zeebarbeelfilets (+/- 100g elk)
Ui
20 uiringen
10g bloem
Tempuradeeg
50g bloem
1 ei
20g ijswater
1 citroen
peper en zout, naar smaak
Aardappelpuree
300g aardappelen
100g melk
50g boter
peper en zout, naar smaak
Tartaarsaus
4el mayonaisse
peterselie
2 gekookte eieren
4 takjes verse dragon
Afwerking
2 takjes dragon
kappers
Zeebarbeel in tempuradeeg
Meng voor het deeg bloem, eieren en water, kruid met peper en zout.
Wentel de visjes in tempuradeeg, frituur op 180°C.
Besprenkel met wat fleur de sel en wat citroensap.
Uiringen
Wentel de uiringen in bloem, frituur op 150°C.
Tartaarsaus
Meng de mayonaisse en de eieren met gesnipperde peterselie en dragon.
Kruid met peper en zout.
Aardappelpuree
Kook de aardappelen, pureer, werk af met boter, peper en zout.
Afwerking
Droog de dragon 30 minuten in een oven van 120°C. Mix tot poeder en bestrooi de tempura.
Bak de kappers in een hete pan.
Serveer zoals op de foto
Foto: Heikki Verdurme