Tijd voor verandering.

Deze website wordt niet ondersteund door Internet Explorer. Als u deze website verder wilt bekijken kan u best upgraden naar een betere browser. Hieronder vindt u alvast enkele suggesties.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.
Zeebarbeel met rabarber
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
← Vorig recept
Ga terug naar alle chefs
Volgend recept→
Ga terug naar alle chefs
Ingrediëntenlijst
Aantal personen:
4

Zeebarbeel

4 zeebarbeel filets
olijfolie

Rabarber

3 stengels rabarber
poedersuiker
50 g geklaarde boter

Beurre blanc

150 g koude boter
4 el gastrique (azijn, witte wijn, peperbolletjes, dragon, sjalot)
1 scheutje room
1 vanillestok
peper en zout, naar smaak

Onderzoeker:
Zwart-witte profielfoto van 'Broes Tavernier' met witte keukenvest.
Broes Tavernier
Bereiding

Zeebarbeel

Fileer de zeebarbeel en ontgraat ze (of laat dit doen door je visboer). Bak de filets enkele minuten op de velkant in een pan met wat olijfolie. Draai daarna nog een minuutje om tot de vis volledig gaar is.

Gastrique

Doe de azijn, witte wijn, fijngesneden sjalot, dragon en enkele zwarte peperbolletjes in een steelpan. Breng kort aan de kook en laat daarna afkoelen.

Rabarber

Snij de rabarber in stukken van ongeveer 8 cm en leg ze op een ingeboterde bakplaat. Snij 1 stuk rabarber in julienne voor de afwerking. Strijk de rabarber in met geklaarde boter en strooi er wat bloemsuiker over. Steek de bakplaat met rabarber in een voorverwarmde oven op 180°C en laat 10 min garen.

Beurre blanc

Doe 4 eetlepels gastrique en een scheutje room in een steelpan. Zet dit op het vuur en laat even pruttelen voeg dan beetje bij beetje de koude boter in blokjes toe tot je een saus met binding krijgt. Voeg de zaadjes van 1 vanillestok toe en kruid af met peper en zout.

Garnering

Snij 1 stukje rabarber in zeer fijne julienne. Leg ze enkele minuten op ijswater totdat ze opkrullen.

Dresseer naar keuze.

Foto: Levien Lockefeer

Detailfoto van het vel van zeebarbeel op schilferijs

Gerelateerde gerechten

Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Bekijk gerecht
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Bekijk gerecht
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Bekijk gerecht
Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Bekijk gerecht
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Bekijk gerecht
zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
Zeebarbeel met preistoemp en pepersaus
Bekijk gerecht