C'est l'heure de changer.

Ce site n'est pas soutenu par Internet Explorer. Si vous souhaitez continuer à naviguer sur ce site Web, veuillez passer à un meilleur navigateur. Vous trouverez ci-dessous quelques suggestions.
En cliquant sur « Accepter tous les cookies », vous acceptez le stockage de cookies sur votre appareil afin d'améliorer la navigation sur le site, d'analyser l'utilisation du site et de contribuer à nos efforts de marketing. Découvrez-nous politique de confidentialité pour plus d'informations.
Zeebarbeel met prei en pepersaus
zeebarbeel met prei en pepersaus op een groen/blauw bord gedresseerd
← Recette précédente
Retourner à tous les chefs
Recette suivante→
Retourner à tous les chefs
Liste des ingrédients
Nombre de personnes :
4

Zeebarbeel

4 filets van zeebarbeel (+/- 80g elk)

Preistoemp

300g aardappelen
100g melk
50g goede boter
50g prei, fijngesneden
verse nootmuskaat
zout, naar smaak

Preistaafjes

1 preistengel
40g kippenbouillon
10g goede boter
peper en zout, naar smaak

Gemarineerde prei

60g preiringen, fijngesneden
5g witte wijnazijn
5g kristalsuiker

Pepersaus

60g kippenbouillon
50g goede boter
10g groene peperbolletjes
sap van 1 citroen
1kl mosterd
peper en zout, naar smaak

Afwerking

4 lente-uitjes
eetbare bloemetjes

Chercheur :
Photo de profil en noir et blanc de « Rudi Van Beylen » avec gilet de cuisine blanc
Rudi Van Beylen
Préparation

Zeebarbeel

Bak de vis zeer kort op de velkant in een beetje olijfolie, kruid met zeezout

Preistoemp

Kook de aardappelen met zout, pureer, meng er de fijngesneden prei, melk, boter, zout en nootmuskaat door.

Preistaafjes

Versnij de prei in 8 gelijke stukken en stoof beetgaar (ca. 2 minuten) in de kippenbouillon met boter, kruid met peper en zout.

Gemarineerde prei

Marineer de fijngesneden prei in de witte wijnazijn met kristalsuiker.

Pepersaus

Gebruik de kippenbouillon waarin de preistaafjes zijn gestoofd en voeg de overige kippenbouillon toe. Laat inkoken met groenepeperbolletjes, werk af met boter, mosterd en citroensap, peper en zout. Schuim op met de staafmixer.

Afwerking

Frituur de lente-uitjes op 160°C, bestrooi met zout.
Dresseer het bord zoals op de foto.

Zeebarbeel op schilferijs omringd door visnetten

Plats connexes

Zeebarbeel met scharrelei en garnaal op een wit bord afgewerkt met krokante chips en kleurijke seizoensbloemen
Zeebarbeel met scharrelei en handgepelde garnalen
Voir le plat
Tempura van zeebarbeel met puree, ui en tartaarsaus
Zeebarbeel­tempura met ui en tartaarsaus
Voir le plat
Zeebarbeel met venkel en antiboise gedresseerd op een wit bord, met zwarte achtergrond
Zeebarbeel, antiboise en venkel
Voir le plat
Croque van met zeebarbeel gedresseerd op een wit rond bord.
Croque met zeebarbeel, Oud Brugge en roomkaas
Voir le plat
zeebarbeel op rabarber met beurre blanc met een zwarte achtergrond
Zeebarbeel met rabarber, beurre blanc en vanille
Voir le plat
Soep van zeebarbeel apart geserveerd naast een bord met de soep en peperkoekcroutons
Soep van zeebarbeel met peperkoekcroutons
Voir le plat