Zeebarbeel
4 filets van zeebarbeel (+/- 80g elk)
Preistoemp
300g aardappelen
100g melk
50g goede boter
50g prei, fijngesneden
verse nootmuskaat
zout, naar smaak
Preistaafjes
1 preistengel
40g kippenbouillon
10g goede boter
peper en zout, naar smaak
Gemarineerde prei
60g preiringen, fijngesneden
5g witte wijnazijn
5g kristalsuiker
Pepersaus
60g kippenbouillon
50g goede boter
10g groene peperbolletjes
sap van 1 citroen
1kl mosterd
peper en zout, naar smaak
Afwerking
4 lente-uitjes
eetbare bloemetjes
Zeebarbeel
Bak de vis zeer kort op de velkant in een beetje olijfolie, kruid met zeezout
Preistoemp
Kook de aardappelen met zout, pureer, meng er de fijngesneden prei, melk, boter, zout en nootmuskaat door.
Preistaafjes
Versnij de prei in 8 gelijke stukken en stoof beetgaar (ca. 2 minuten) in de kippenbouillon met boter, kruid met peper en zout.
Gemarineerde prei
Marineer de fijngesneden prei in de witte wijnazijn met kristalsuiker.
Pepersaus
Gebruik de kippenbouillon waarin de preistaafjes zijn gestoofd en voeg de overige kippenbouillon toe. Laat inkoken met groenepeperbolletjes, werk af met boter, mosterd en citroensap, peper en zout. Schuim op met de staafmixer.
Afwerking
Frituur de lente-uitjes op 160°C, bestrooi met zout.
Dresseer het bord zoals op de foto.